Hakkari'de Mahalle sakinlerinin Yeşil alan tepkisi!

Hakkari Sümbül Mahallesinde bulunan Tekser Konutlarında yaşayan vatandaşlar konutlara ait yeşil alanın farklı kuruma verilmesine tepki göstererek basın açıklaması düzenledi.

Hakkari-Van karayolunda bulunan Tekser Konutlarında 3 blokta  78 dairenin  bulunduğu  mahalle sakinleri 2011 yılında Hakkari Belediye tarafından imar değişikliği ile belediye alanına dönüştürülen  alan yapılan son değişiklikle ile Sağlık Bakanlığına devir edildi. Bakanlıkta söz konusu bölgede UMKE binası yapma kararı aldı. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, bölgenin yeşil alan olarak kalmasını  ve olası depremde toplanma yeri olarak kullanılmasını istiyor. 

Mahalleli  tarafından  uzun yıllardır korunan ve ağaçlandırılan bölge sağlık kurumuna verilip, bina yapmasına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Mahallede bir araya gelen vatandaş adına Sümbül Mahallesi Muhtarı Ferdi Aksaç, yaklaşık 700 kişin kullandığı  yeşil alanın olduğunu söyledi.

 Aksaç,” Tekser TOKİ konut alanlarında 700 ailenin kullandığı yeşil bir alan var. Burayı da betona gömmek istiyorlar. Bu yeşil alan park ve bahçe olarak konut sakinlerine aitti. Herkes bu nedenle burada daire satın aldı. İmar planı aniden değiştirildi ve yan tarafta bulunan tarihi mezarlık alanı çocuklar için oyun ve yeşil alan olarak gösterildi. Mahalleli olarak yeşil alanımızın betona gömülmesini istemiyoruz. İnsanlar 30 yıldır buraya meyve ağaçları ekmiş birçoğu günlük sebze yetiştiriciliği için bahçe yapmış. Çocuklar için oyun alanıdır. Buranın imara açılmasını istemiyoruz. Yetkililer sesimizi duyup bu kararı durdursun istiyoruz” dedi. 

Mahalle sakinlerinden Namık Ceyhan ise, şu ifadelerde bulundu; Çocuklarımızın nefes aldığı ve dinlendiği tek yerdir bizim için. Ülkemizde deprem gerçeği var. Bizlerin deprem anında kullanabileceği tek alanımız burasıdır. Bizler mahalle sakinleri olarak ektiğimiz ve dinlendiğimiz alana zarar vermesinler.'',

Mahallede yaşayan çocukları ise tek oyun alanı olan yeşil alanın bozulması halinde oyun oynayacak bir yer olmadığını söyleyerek, yetkilerin duruma biran önce çözüme kavuşturmasını istedi.

65d94fd5-9851-48b9-9a5a-1d9a794e8399.jpg

d532d4ff-58e6-457b-8282-0918aa57fcd0.jpg

0d8a400e-a606-4e4e-ab97-3238d0f13fe6.jpg

9cef6dfc-198d-47b6-bcc9-15e05bbe3631.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.