Hakkari’de mutfak gastronomi atölyesi açıldı

Hakkari’de mutfak gastronomi atölyesi açıldı

Hakkari’de mutfak gastronomi atölyesi hizmete açılarak, hem yöresel yemekler üretiliyor hem de geleceğin usta aşçıları yetiştiriliyor.

Lilyana Kadın Kooperatifi Ticaret Bakanlığından Koop-Des kapsamında aldığı hibe desteği ile 8 mart da açmış olduğu mutfak gastronomi atölyesinde Hakkari gastronomi kültürünü tanıtıyor. 

Yöresel yemek ve Türk mutfağı ile harmanlanmış mutfakta endemik bitki türlerinden yapılan yöresel yemekler yapılmaya başlandı.

Geleceğin usta şeflerinin de yetiştirildiği mutfak aynı zamanda öğlen yemekleri ile dikkatleri de üzerine çekiyor.

Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi Esra Kılıç, amaçlarının aşçılık adı altında öğrenci yetiştirmek. Aynı zamanda endemik bitkilerle unutulan yöresel yemeklerimizi satışa sunmaktır dedi.

Kılıç,” Burada 5 kadın aşçı kadın olarak işletiyoruz.  Hem istihdama hem e aşçı yetiştirme projemiz var. Mevsiminde bitkileri toplayıp yemekte kullanıyoruz” dedi.

1.jpg2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.