Türk ve Zeydan Erbil Valisi ile görüşü

Türk ve Zeydan Erbil Valisi ile görüşü

Ahmet Türk: Kürdistan Bölgesi’nin barış sürecinin yeniden başlatılmasında rol oynamasını umuyorum

Erbil Valisi Omid Xoşnaw ile görüşen Ahmet Türk, Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye’de yeni bir barış süreci başlatılmasında konusunda inisiyatif alması çağrısında bulundu.

15.Mezopotamya Tarım Ve Hayvancılık Fuarı’na katılmak üzere Diyarbakır’da bulunan Erbil Valisi Omid Xoşnaw, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ile görüştü.

Erbil Valiliğinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, görüşmede, Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Başbakan Mesrur Barzani’ye selam ve takdirlerini iletirken, Kürdistan Bölgesi'nin, özellikle son belediye seçimlerinden sonra, Türkiye'deki barış sürecinin yeniden başlatılmasında kilit bir rol oynaması temennisinde bulundu.

Ahmet Türk’ün, Türkiye’deki hükümetin siyasi tutukluları serbest bırakıp, barış görüşmelerini koşulsuz olarak yeniden başlatarak uzlaşma için inisiyatif alması gerektiğinin altını çizdiği kaydedildi.

Başkan  Erbil Valisi Xoşnaw, Başkan Barzani'nin her zaman barış sürecine ve müzakerelerin devamına vurgu yaptığını, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin her zaman istikrar unsuru ve çözümün parçası olarak hareket ettiğini vurguladı.

Barışçıl çözümün meşru bir talep olduğunu ve tüm siyasi partiler tarafından desteklenmesi gerektiğini belirten Omid Xoşnaw, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin bu yöndeki her türlü adımı atmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.