Hakkâri’de Evleri yıkılan Aile Yetkililerden yardım bekliyor

Hakkâri’de Kış aylarının çetin geçtiği Geçitli köyünde yaşayan Üzeyir ve Netica Ödek’e ait ev, Karl'ın ağırlığında dayanmayıp yıkıldı.

 

 

Hakkâri’nin Geçitli (Peyanıs) köyünde aşırı yağışlar nedeniyle evleri yıkılan 5 nüfuslu aile yetkililerden yardım bekliyor.

Yaklaşık 1 ay önce Hakkâri’ye 30 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyünde yağışa dayanamayan Üzeyir Ödek’e ait toprak ev çöktü. O gün Van’daki oğullarının ziyaretinde bulunan aile şans eseri kurtuldu.

O günden itibaren çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Anne Netica Özek, “Evim yaklaşık 1 ay önce bu hale geldi. Bayramda Van’da okuyan çocuklarımızı görmeye gittik. Geldiğimizde evimiz bu haldeydi. Yetkililerden defalarca yardım istedik vali ile görüşmek istedik. İzin vermediler. Teneke bir kulübemiz var geçici olarak içinde kalmak istedik oda uzaktı. Defalarca Köydeki özel idare şefliğine söyledik kulübemizi evin yanına getirin onlarda yardımcı olmadı. Evi yaptıracak gücüm olmadığı için, Bazen komşularda, bazen de büyük tehlike olmasına rağmen evde kalmak zorunda kalıyoruz. Kime gittiysek bir yardım alamadık. Artık yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” diye konuştu.

4ca933d3-a716-4147-95cd-59a053b7aa35.jpga62f7518-bd26-41e5-8e8d-aa8c0de2c6a5.jpg

0b8508ef-8626-4b92-86fb-e00512caa595.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.