Altında rekor serisi sürüyor: Bir rekor da bu sabah geldi

Altında rekor serisi sürüyor: Bir rekor da bu sabah geldi

Altın fiyatları, dolardaki zayıflıktan ve faiz indirimlerinin agresif bir şekilde devam edeceği beklentilerinden destek alarak tarihi zirvesini yineledi.

Altın fiyatları, dolardaki zayıflık ve faiz indirimlerinin devam edeceği beklentilerinden destek alarak tarihi zirveye yükselirken yatırımcılar faiz indirimlerine ilişkin yeni sinyaller bekliyor.

Bu gelişmelerin etkisiyle altının spot piyasadaki ons fiyatı 2 bin 670 dolar tarihi zirveyi gördü. Ons altın sabah saatlerinde kâr satışlarının etkisiyle 2 bin 657 dolar seviyelerine geri çekildi.

Bu gelişme ile 2 bin 930 TL ile rekor kıran gram altın 2 bin 917 TL'den işlem gördü. Çeyrek altın ise 4 bin 767 TL'den satıldı.

KRİTİK VERİ SONRASI REKOR KIRDI

ABD'de dün açıklanan tüketici güven endeksi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bir sonraki toplantıda yeniden alışılmıştan büyük faiz indirimine gitmesi olasılığını arttırdı. Bu gelişme ile birlikte altın yeni tarihi zirveye yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.