
Bakan Yumaklı Çukurca'daki Tarihi yerleri gezdi!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Hakkari'nin Çukurca ilçesine geldi. Bakan Yumaklı, ilçede bulunan tarihi tahin değirmenini, Zap Kadın Kooperatifini ve Kale evlerini inceledi.
Yüksekova ilçesindeki programın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları Şırnak'a hareket ederken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı helikopterle Çukurca'ya geçti. Burada çeşitli temaslarda bulunan Yumaklı, tahin değirmeni, kadın kooperatifi ve taş evleri ziyaret etti.
Zap Kadın Kooperatifinde açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, "400-500 yıllık bir tahin değirmeni ile hanım kardeşlerimizin üretim için verdikleri emeğe şahit olduk. Zap Kadın Kooperatifi, önemli bir üretim merkezi haline gelmiş durumda. Burada, ülkemizin tüm renklerini yansıtan çeşitli ürünler bulunuyor. Kadının olduğu yerde üretim var, emek var. Gençlerin ve kadınların üretime katılımını desteklemek için bakanlık olarak her türlü desteği sağlayacağız. Hakkari sadece tahin üretimiyle değil, ata tohumuyla yetiştirilen fasulye ve pirinç gibi ürünleriyle de dikkat çekiyor. Öğrenmeye devam ediyoruz ve buradaki genç üreticilere destek olmak amacıyla Atatürk Orman Çiftliği ile iş birliği sağlayacağız. Bir sonraki ziyaretimizde üretimin daha da arttığını görmek bizleri mutlu edecektir" dedi.
Bakan Yumaklı'ya Hakkari valisi ve Belediye başkan vekili Ali Çelik, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Belediye başkanı Nazmi Demir, Ak parti Hakkari il başkanı Av. Zeydin Kaya, ilçe emniyet müdürü Adem Köpük, Ak parti ilçe başkanı Hüseyin Yılmaz, Kurum müdürleri ve muhtarlar eşlik etti.
Bakan Yumaklı, Çukurca'daki programının ardından Hakkari merkeze geçti.