Çakırbeyli: Hakkari’deki işsizlik krize dönüştü

Çakırbeyli: Hakkari’deki işsizlik krize dönüştü

CHP Hakkari İl Başkanı Suzan Çakırbeyli Hakkari’deki işsizlik sorunun gençler üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan Hakkari aynı zamanda işsizliğin en çok yaşandığı kentler sıralamasında birinciliğini koruyor.

Cumhuriyet Halk Park Partisi Hakkari İl Başkanı Suzan Çakırbeyli, kentte yaşanan işsizlik sorunu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.  Hakkari’deki işsizlik sorunun her geçen gün derinleştiğini ve adeta krize dönüştüğünü savunan CHP’li Çakırbeyli, işsizliğin genç nüfus üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu kaydetti.  Bölgedeki iş imkanlarının yetersiz olduğunu bunun da halkın geçim kaynaklarını sınırladığını savunan Çakırbeyli, “Hakkari işsizliğe bağlı olarak ciddi bir göç veriyor. Türkiye genelindeki işsizlik oranlarının üzerinde seyreden Hakkari işsizlik rakamları, özellikle eğitimli genç nüfusu doğrudan etkilemektedir. İstihdam alanlarının sınırlı olması, gençlerin geleceğe yönelik umutlarını azaltmakta ve bölgeyi terk etmelerine neden olmaktadır. Tarım, hayvancılık ve turizm gibi sektörlerdeki potansiyelin yeterince değerlendirilmemesi ise sorunun temel nedenlerinden biridir” dedi. Hakkari’deki işsizliğin önüne geçmenin yolunun üretimden geçtiğine dikkat çeken CHP’li Çakırbeyli, “Hakkari doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile turizm için önemli bir merkez olma potansiyeline sahiptir. Ancak, bu potansiyelin hayata geçirilmesi için merkezi ve yerel yönetimlerin kapsamlı yatırım planları geliştirmesi gerekmektedir. Tarım ve hayvancılık sektörlerinde de modern üretim tekniklerine geçilerek, bölgedeki üreticilere destek sağlanması büyük bir gerekliliktir. Hakkari’de işsizlik sorununun çözümü, sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişimi de beraberinde getirecektir. Genç nüfusun bölgede kalmasını teşvik edecek politikaların acilen hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu yönde yapılacak çalışmalar, Hakkari’yi hem Türkiye’nin hem de bölgenin güçlü bir ekonomik merkezi haline getirecektir” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum