CHP'li Demir'den Genel Başkana tepki

CHP'li Demir'den Genel Başkana tepki

CHP Hakkari eski Hakkari İl Başkanı Nazım Demir’in parti üyeliği düşürüldü. Eski başkan Demir karara tepki gösterdi.

2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Hakkari İl Başkanlığı görevine seçilen Demir 10 Şubat tarihinde 2024 il başkanlığından istifa etmişti.

Partisinin Ankara’da düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hakkari eski İl Başkanı Nazım Demir’in neden görev alındığına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP Eski İl Başkanı Nazım Demir de yazılı açıklama yaparak Genel Başkan Özgür Özel’e ser tepki gösterdi.

Demir, 2013-2018 yılları arasında iki dönem Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevinde iken 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı görevine geldiğini kaydetti.

Demir, “CHP’den Hakkari Milletvekili adayı oldum. CHP’nin Hakkari’de oyunu % 300 arttırdım. 2019 Ocak ayında il başkanlığı görevine seçildim. 300 civarında olan üye sayımızı 2700’lere taşıyarak ilimizde üyesi olmayan mahalle ve köy bırakmadık. 14 Mayıs 2024 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1. Sıra milletvekili adayı oldum. Cumhuriyet tarihinin ilimizdeki en yüksek oy oranına ulaştık. Seçimin akabinde MYK kararıyla tekrar il başkanlığı görevine getirildim. Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan kurultayında görüşlerine inandığım için açıkça Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledim. 10 Şubat 2024 tarihinde il başkanlığı görevimden istifa ettim. İstifa gerekçemde de belirttiğim gibi değişim iddiasıyla gelen yeni yönetimin şahsıma ve bölgemize bakışı tamamen olumsuz olmuş ve üvey evlat muamelesine maruz bırakıldık. İstifa sürecinden sonra da öz evladı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimi ve kurultay delegeliğimi onurum ve şerefimle taşıdım” dedi.

31 Ağustos 2024 tarihinde hiçbir tebligat yapılmadan parti üyeliğinin düşürdüğünü savunan Demir, “İstifa sürecimin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen tüzük kurultayına 6 gün gibi çok kısa bir süre kala üyeliğimin düşürülmesi, parti içi demokrasi vaadiyle gelenlerin korku dolu siyasi hesapları sonucu olarak yargısız infaz yaptıklarının belgesi olmuştur” iddiasında bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine olan bağlı olduklarını belirten Demir, “7 Ağustos 1924 Hakkari Çukurca Han Gediği olayına incelesinler. Ailemizden vatan ve cumhuriyet uğruna kaç şehit verdiğimizi öğrensinler. Bizim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu devlete ve onun partisine olan sevgimizi sorgulamak isteyenler bu vatan için ailemin verdiği şehitlere baksınlar. Benim dördüncü dereceden bile olmayan akrabamın AKP’den ilçe belediye başkanı seçilmesi üzerinden bizi vurmak isteyenler kendi birinci dereceden akrabalarına baksınlar... AKP’ye destek verecek olsaydım, AKP üyesi olur ve o şekilde destek verirdim.  Sayın Genel Başkanım oturduğunuz koltuk Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğu... Yüksek Disiplin Kuruluna itiraz hakkımız varken böyle bir açıklamada bulunmanız doğrudan yargıya müdahale anlamına gelmiyor mu ? Tek taraflı bilgilerle yargıya varmanız Cumhuriyet Halk Partisi anlayışıyla ne kadar bağdaşıyor? Cumhuriyet Halk Partisi kamuoyunun bilmesini isterim ki benin ve ailemin uğruna bedeller ödeyerek mücadele ettiğim partimden asla kopmadım ve kopmayacağım.”

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel İl Danışma Kurulunda yaptığı açıklamada, bazı görevden almalar var. İki il başkanı ve bir Ankara delegesi değişimci olmadığı için görevden alınmış. İki il başkanından birisi hatta sörleyim Hakkari. Düpe düz yakını Ak Parti2den aday olduğu için kendisi çekilip Ak Parti adayına oy verdiği için görevden alındı. Bütün kanıtları ile sabittir. Diğeri partinin seçilmiş genel başkanına sövdüğü için görevden alındı. Ankara delegesi de Nallıhan seçimini kazanmayalım diye çalıştığı için görevden alındı. “ ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.