Cinsel saldırı davası: Korucuya 6 yıl 8 ay ceza

Cinsel saldırı davası: Korucuya 6 yıl 8 ay ceza

Wan'da bir kadına cinsel saldırı suçundan yargılanan korucu Bışar Atlı'ya, “Basit cinsel saldırı”dan 4 yıl 6 ay, “Hürriyetten mahrum bırakma” suçunda 2 yıl 2 ay hapis cezası veren mahkeme, tutuklama talebini reddetti.

 

Wan'ın Elbak (Başkale) ilçesinde 15 Ağustos 2023 tarihinde M.Ş. adlı kadına cinsel saldırıda bulunma suçundan yargılanan korucu Bışar Atlı’nın karar duruşması Van 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER) kadın yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan Kadın Meclisleri, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri, STAR Kadın Derneği yöneticileri, Wan Barosu Kadın Hakları Merkezi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Kadın Hakları Komisyonu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üye ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

Önceki celselerde tahliye kararı verilen korucu Atlı duruşmaya katılmazken, avukatı hazır bulundu. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada iddia makamı, “Basit cinsel saldırı” suçundan talebini yineledi.

‘NİTELİKLİ CİNSEL SALDIRI SUÇUNDAN CEZALANDIRILMALI’

Savcının mütalaasına karşı savunma yapan M.Ş.’nin avukatı Hadi Cin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Antalya Adliyesi’nden duruşmaya katıldı. Bütün delillerin somut olmasına rağmen sanık hakkında 3’üncü duruşmada tahliye kararı verildiğini hatırlatna Cin, sanığın korucu olmasından kaynaklı alt sınırdan ceza verilmeye çalışıldığını söyledi. Cin, “Sanık hakkında kaçma şüphesi ve tutuklu iken dahi delilleri değiştirme arayışında olmasına rağmen tahliye edildi. HTS kayıtları ve korucu Ekrem’in beyanları ortada. Sanığın ‘basit cinsel saldırı’ değil ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. 

TUTUKLAMA TALEBİ 

Failin M.Ş.’ye aynı zamanda şiddet uyguladığına dikkait çeken avukat Jiyan Özkaplan da, cezasızlık politikalarına değindi. M.Ş.’nin ifadelerinin dikkate alınmasını isteyen Özkaplan, sanığın “Nitelikli cinsel saldırı” ve “Şiddet” suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Özkaplan, ayrıca sanık hakkında tutuklama kararının çıkartılmasını istedi. 

SANIK AVUKATINDAN BERAAT TALEBİ 

Sanığın avukatı Şahin Öskay ise, müvekkilinin suçsuz olduğunu iddia ederek,  tanık uzman çavuş Semih Bozkurt ve Oktay Karaaslan’ın dinlenmemesine dikkat çekerek, “Bu tanıklar dinlenmeden somut bir gerçeklik ortaya çıkmaz. Bu nedenle müvekkilimin beraatını talep ediyorum ”dedi. 

6 YIL 8 AY CEZA 

Savunmaların ardından duruşmaya ara veren mahkeme, sanık hakkında  “Basit cinsel saldırı” suçundan 4 yıl 6 ay, “Hürriyetten mahrum bırakma” suçunda ise 2 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Avukatların tutuklama talebini reddeden mahkeme, adli kontrolün devamına karar verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.