Çukurca ‘Foto Safari’ye hazır!

Çukurca ‘Foto Safari’ye hazır!

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenecek "Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali" yarın başlayacak.

Hakkari Valiliği koordinasyonunda Çukurca Kaymakamlığı ve Çukurca Belediyesi tarafından düzenlenen, İçişleri, Kültür ve Turizm ile Gençlik ve Spor Bakanlıklarınca desteklenen festival ile ilçenin tarihi, günlük yaşamı, kültürel değerleri, yemek kültürü, doğa sporları potansiyeli ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amaçlanıyor.

Yarın kayıt işlemleri ile tekerlekli kayak yarışmasıyla başlayacak festivalde, Kazan Vadisi'ndeki Han Yaylası'nda Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun desteğiyle ödüllü dağ bisikleti yarışması yapılacak, uçurtma şenliği düzenlenecek.

Rus dağcı Roman Abildaev ve dağcı Anastasia Kozlova'nın tırmanış yapacağı festivalde rafting, kano, yamaç paraşütü etkinlikleri, off-road ve motocross gösterisi ile plaj voleybolu turnuvası yapılacak, sanatçılar konser verecek.

Kentten ve il dışından gelmesi beklenen fotoğrafçılar, ödüllü fotoğraf yarışması için yörenin günlük yaşamını, tarihi mekanlarını, çeltik ve susam tarlalarını, Belat ve Kazan Vadisi ile doğal güzelliklerini fotoğraflayacak.
 

img-8411.jpegimg-8417.jpegimg-8422.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.