Çukurca'da 'Foto safari' festivali başladı

Çukurca'da 'Foto safari' festivali başladı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bu yıl düzenlenen 5. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali` kapsamında düzenlenen Tekerlekli Kayaklı Koşu yarışı, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu'nun komutuyla başladı.

 

 

Hakkari Valiliği koordinasyonunda Çukurca Kaymakamlığı ve Çukurca Belediyesince düzenlenen, İçişleri, Kültür ve Turizm ile Gençlik ve Spor Bakanlıklarınca desteklenen festival başladı. Irak sınırındaki Çukurca ilçesinin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla bu yıl 5`ncisi düzenlenen festival çerçevesinde Halk eğitim merkezi sergisi ve Tekerlekli Kayaklı Koşu yarışmaları düzenlendi. 27-30 Haziran’da düzenlenecek "5. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali"nin heyecanı yaşanıyor. Birçok doğasever ve ünlü fotoğrafçı ile dağcının katılması beklenen festival kayıt işlemleri ile başladı.

Çukurca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan sergi açılışına katılan ilçe Kaymakamı Mert Kumcu, Belediye Başkanı Nazmi Demir, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Çağlayan ve vatandaşlar katıldı. Sergi açılışının ardında Yüksekova’da gelen Tekerlekli Kayaklı koşu sporcular yarışmasıyla başladı

Festivalde rafting, kano, yamaç paraşütü etkinlikleri, off-road ve motocross gösterisi ile plaj voleybolu turnuvası gerçekleştirilecek. Yine bu çerçevede fotoğraf tutkunları, ilçenin tarihi Kale Evlerini ve tahin üreten su değirmenini, çeltik tarlalarını, doğal güzelliklerini ve günlük yaşamını fotoğraflayarak ödül almak için birbirleriyle yarışacak.

Burada açıklamalarda bulunun Çukurca kaymakamı Mert Kumcu, bugün 5’nicisi düzenlenen Foto Safari ve Doğa Sporları Festivalinin birinci gününde olduklarını söyledi.

Festivalin Görsel Sanatlar öğretmenimizin çok güzel çalışmaları oldu. Çukurca’ya büyük katkıları var. Festivalimize açılışlarla başlamış olduk. Buradan kadınlarımız el emeği göz nuru Çukurca’mızın çok güzel görsel ürünleri olan serginin açılışını yapacağız. Ardından doğa sporlarımız başlıyor. Üç gün boyunca devam edecek. Pazar günü de kıraç konserimizle festivalimizi noktalıyoruz.”

Kumcu, “Buraya bugün itibari ile 250 -300 misafirimiz giriş yapmış. Tabi yarından itibaren bu sayı artacak. İran’dan gelen misafirlerimiz turistlerimiz var. Rusya’dan gelen dağcılarımız sporcularımız var. Gerçekten beşincisi düzenlenen bu festival uluslararası bir boyut kazanmış durumdadır. Sizler aracılığı ile tüm dünyaya Türkiye’ye çağrı yapıyoruz. Sınırın sıfır noktasında doğal güzelliklerimizi görmeye tüm vatandaşlarımızı doğa severleri spor severleri buraya davet ediyoruz”

dsc1890.jpg

dsc1900.jpg

dsc1904.jpg

dsc1919.jpg

 

dsc1938.jpg

dsc1951.jpg

dsc1962.jpg

dsc1972.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.