Diyarbakır yangınından ilk kareler: Müdahale gecikti, bilanço ağır

Diyarbakır yangınından ilk kareler: Müdahale gecikti, bilanço ağır

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında elektrik tellerinden çıkan kıvılcımların sebep olduğu belirtilen yangına köylüler kendi çabalarıyla müdahale etti.

 Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında dün yaşanan yangının bilançosu günün aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıktı.

Köylüler elektrik tellerinden çıkan kıvılcımların neden olduğu yangının kısa sürede Göksu Barajı'na kadar devam ettiğini söyledi. 

Bir köylü yangının akşam saat 21.00 gibi elektrik direğinden çıkan kıvılcımla başladığını belirtti. Yangının yere yayılmasıyla mahallelilere haber verdiğini söyleyen kadın, yangının rüzgârın etkisiyle birden hızlandığını belirtti.

Yangına ilk müdahalenin traktör gibi araçlarla yapıldığı belirtilirken yetkililerin yangına müdahalesinin yetersiz olduğu belirtildi. Yangın çıkan alanda çobanlar ve hayvanların olduğunu ve ulaşamadıklarını da aktardı. 

Yangını söndürmeye giden Şeyhmus Demir, Resul Yılmaz, Rezan Yılmaz, Mezel Demir hayatını kaybetti. Yaralanan Hasan Demir de tedavi için Urfa’ya sevk edildi. Ölenlerin 17-20 yaşları arasında olduğu ve yangına müdahale sırasında öldükleri aktarıldı.

Her iki mahalle arasında bulunan yaklaşık 5 bin dönüm alanda buğday ve mısırların yandığı görüldü. Gece saatlerinden itibaren olan yerine giden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları halkla bir arada bekliyor. 

 

Yine her iki mahalle arasında yüzlerce hayvanın yanarak öldüğü ve bir o kadar hayvanın da yangından yara aldıkları görüldü.

a5-sqll-jpg.webp

'HELİKOPTER SABAH GELDİ'

Gece boyunca yapılan tüm çağrılara rağmen helikopterin gelip yangına müdahale etmediği iki mahalle arasında söndürme helikopterinin sabah 05.00’ten sonra tüm yangının sönmesinin ardından saman balyaları üzerine Göksu Barajı’ndan aldığı suyu döktüğü görüldü.

Köylüler, “Çek, helikopterin bu rezilliğini de çek” diye tepki gösterdi.

Gecikmeli olarak alana gelen AFAD ekiplerinin ise tarlalarda sıralar halinde kayıp insan aramaya çıktığı görüldü. Kırsal mahallelerde bekleyiş sürüyor.

1307691-1780800495.jpg

a3-tm6l-jpg.webp

d12-xeer-jpg.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.