Hakim Lokman cinayetinde 7 gözaltı

Hakim Lokman cinayetinde 7 gözaltı

Duhoklu iş insanı Hakim Lokman'ın İstanbul'da öldürülmesiyle ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Duhoklu iş insanı Hakim Lokman’ı öldürülmesine ilişkin 7 kişi gözaltına alındı.

MA'nın haberine göre dosyada gizlilik sürerken gözaltına alınanlar arasında Lokman'a saldıranlardan Uğur Y. de bulunuyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ne olmuştu?

Duhok’ta yaşayan 45 yaşındaki Lokman, Dubai üzerinden İstanbul’a geçmişti ve üç gün burada kalmayı planlıyordu.  Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi vatandaşı Lokman, iddiaya göre Kürtçe konuştuğu için Aksaray'da kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Kuzeni, Hakim Lokman'ın Londra'da yaşayan bir diğer kuzeni ile Kürtçe olarak görüntülü bir konuşma yapması sonrası 10-12 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını ve kendi yemek yediği bıçakla kalbinden bıçaklandığını söyledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Hakim Lokman'ın öldürülmesiyle ilgili, "Hakim Lokman'ın kalbine vurulan bıçak Kürdün varoluşunu hedef alan bir saldırıdır. Siyasi ve toplumsal iklimi zehirleyen AKP-MHP iktidarının politikalarıdır. Son günlerde Kürt işçilere yönelik, Kürt dili, kültürü ve şarkılarına yönelik organizeli saldırıların müsebbibi iktidardır. JİTEM maskeli güruhlar savaşa gidercesine bir futbol müsabakasına gitme cesaretini bu iktidardan alıyor. İşte bu nefret iklimi bugün bir Kürdün daha yaşamına mal oldu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise konunun Kürtçe ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığını savundu.

“Terör propagandası hangi dilde yapılırsa yapılsın terör propagandasıdır ve suçtur” ifadesini kullanan Yılmaz, "Bizim Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla veya herhangi bir kişiyle bir sorunumuz yoktur. Sorunumuz emperyalist oyunlara alet olarak ülkemizi bölmeye çalışanlarla, milli birliğimize kastedenlerle ve terör odaklarıyladır. Türkçe resmi ve ortak dilimizdir. Vatandaşlarımızın ana dilleri konusunda ise, yapılan çeşitli reformlarla geçmişin yasakçı zihniyetini ortadan kaldıran bizim hükümetlerimiz olmuştur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.