
Hakkari CHP Kurultayı’nda ‘Oy Ticareti’ İddiası!
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'na yönelik yürütülen soruşturmada, Hakkari delegeleri Kemal Ölmez ve Nazım Demir'in savcılığa yaptıkları ifadeler kamuoyunda yankı uyandırdı.
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na yönelik yürütülen soruşturmada çarpıcı iddialar gündeme geldi. Hakkari delegeleri Kemal Ölmez ve Nazım Demir, savcılığa verdikleri ifadelerde, kurultay sürecinde delegelere para, makam ve iş teklifleri yapıldığını öne sürdü.
'ÖZGÜR ÖZEL İÇİN 600 BİN TEKLİF EDİLDİ'
Kemal Ölmez’in ifadesine göre, kurultay esnasında delegelere farklı numaralardan telefonlar geldi. Kendisine de ulaşan kişiler, Özgür Özel’e oy vermesi karşılığında 600 bin TL ve cep telefonu teklifinde bulundu. Ancak bu teklifi reddettiğini belirten Ölmez, çağrıyı yapan kişileri tanımadığını söyledi.
Kurultay sonrası yeni parti yönetimi tarafından ihraç edildiğini belirten Ölmez, olayın aydınlatılması için telefon görüşme kayıtlarının (HTS) incelenmesine rıza gösterdiğini ifade etti.
ÖNCEKİ DÖNEM İL BAŞKANI DEMİR'DEN 'MENFAAT' İDDİASI
Hakkari CHP İl Başkanı olduğu dönemde kurultay sürecine tanıklık eden Nazım Demir de benzer iddialarda bulundu. Demir, delegelere para ve mevki teklif edildiğini öne sürerek şu çarpıcı iddiayı dile getirdi:
"CHP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Hurşit Taş’ın oğlu Mehmet Fatih Taş, kurultaydan birkaç gün önce İzmir Karşıyaka Belediyesi'nde işe alındı. Bu durum, belirli adaylara oy verilmesi karşılığında sağlanan menfaatlerden sadece biri olabilir."
BAŞLATILAN SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada, bu iddiaların doğruluğu araştırılıyor. Kurultay sürecinde yaşanan bu olayların parti içi dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu. CHP yönetiminden ise henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.
Soruşturmanın seyri, parti içindeki güç mücadelesi ve iddiaların gölgesinde ilerleyen yeni dönemi şekillendirebilir.