Hakkari Gençlik Platformu ilk toplantısını  yaptı

Hakkari Gençlik Platformu ilk toplantısını yaptı

Bir süre önce kuruluşunu ilan eden 15 sivil toplum örgütü temsilcisinin yer aldığı Hakkari Gençlik Platformu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Hakkari’de Gençlik Spor Kulübü, Hakkari Kadın Girişimciler Derneği, Yüksekova Kadın Derneği, Çukurca Zap Rafting ve Doğa Sporları Derneği, Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası gibi sivil toplum örgütü temsilcileri ile alanında uzman psikolog, öğretmen ve avukat gibi şahsiyetlerin yer aldığı Hakkari Gençlik platformu ilk toplantısını yaptı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda bir araya gelen platform üyeleri; kentin temel sorunlarının çözümü için fikir alışverişinde bulunarak, sorunların tespiti noktasında yapılabilecekleri istişare etti.

Toplantıda; bağımlılık, cinsel taciz, çocuk istismarı, intihar ve kentte artan işsizlik konuları etraflıca değerlendirildi.

Sosyal sorumluluk bilinci ile hareket etmeyi planlayan ve kentin temel sorunları ile ilgili farkındalık oluşturmayı önceleyen platform 2024 – 2023 eğitim öğretim sezonunda yaklaşık 100 kız öğrenciye burs temin edecek.

Platformun ilgili kurumlardan gerekli izin ve protokolleri imzaladıktan sonra her ay düzenli olarak Hakkari’nin sorunları ile ilgili bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.