Hakkari Milli Eğitim'den İUP açıklaması

Hakkari Milli Eğitim'den İUP açıklaması

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden İş Gücü Uyum Programı ( İUP ) kapsamında yapılacak alımlarla ilgili açıklama yapıldı.

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 2024 yılı için açtığı 570 kişilik bir kontenjanla İş Gücü Uyum Programı (İUP) başlatıyor. Program kapsamında Hakkari İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde 570 kişilik alım yapılacağı açıklanmıştı. İUP Programı başvuruları ise dün başladı. Son başvuru tarihi 08 Eylül pazar günü olarak açıklandı

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü de söz konusu alımla ilgili resmi sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.  Kurumdan 'Vatandaşların dikkatine' başlığı ile yapılan paylaşımda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hakkari İŞ-KUR İl Müdürlüğü'nün iş birliği ile okullarda görevlendirilmek üzere 570 kişilik bir alım yapılacağı kaydedildi. İş Gücü Uyum Programı ( İUP ) kapsamında yapılacak olan alımların başvurularının başladığı hatırlatılan duyuruda son başvuru tarihinin 08 Eylül Pazar günü olduğu kaydedildi.

Müracaatların ise Alo 170 ve İŞKUR e-şube üzerinden yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Program, Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı ilçe müdürlükleriyle işbirliği içinde gerçekleştirilecek. Katılımcılar, noter kurası ile belirlenecek. Başvuru yapacak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, İŞKUR'a kayıtlı olmaları ve 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor.

Ayrıca, yaşlılık veya malullük aylığı almamaları, son bir yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışmamış olmaları ve sigortalı bir işte çalışmamış olmaları şart koşuluyor

Başvuru sürecinde öncelik, hane geliri sıfır olanlara verilecek. Yeterli başvuru olmaması durumunda, gelirleri asgari ücretin iki katını aşmayan diğer adaylar da kuraya dahil edilecek. Terör örgütleri veya devletin milli güvenliğine karşı faaliyet gösteren yapılarla bağlantısı olan kişiler programa kabul edilmeyecek. Programa katılacak adayların şartları, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kontrol edilecek ve şartları sağlamayanların başvuruları iptal edilecek.

Çalışma süresi ilk dört hafta boyunca haftada 37,5 saat, daha sonra ise haftada 22,5 saat olarak düzenlenecek. Katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak ve kısa vadeli sigorta primleri karşılanacak.

Programa katılım süresi azami 140 fiili günle sınırlı olacak. Başvurular, İŞKUR'un internet sitesi, e-devlet, ALO170 hattı ve mobil uygulamalar üzerinden veya Hakkari İŞKUR İl Müdürlüğü'nden yapılabilecek. Program 09 Eylül 2024 tarihinde başlayıp, 30 Haziran 2025 tarihinde sona ermesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.