
Hakkari'de basketbol hakemlik kursu açıldı
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Hakkari'de açtığı hakemlik kursu, rekor başvuruyla tamamlandı.
Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Hakkari'de Basketbol Aday Hakem Kursu açıldı.
Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Hakkari'de açılan Basketbol Aday Hakem Kursu, tamamlandı. 98 kişinin başvurduğu kurs, Süper Lig hakemi Can Mavisu tarafından verildi. Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda üç gün süren kurs, değerlendirme sınavıyla sona erdi.
Katılımcılar, basketbol hakemliği konusunda teorik ve pratik eğitimler aldı. Kursun sonunda yapılan değerlendirme sınavıyla başarılı olan adaylar, hakemlik yolunda ilk adımlarını attılar.
Türkiye Basketbol Federasyonu Hakkari temsilcisi Yakup Aktaş, kursa olan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Hakkari'de spordan sanata, eğitimden kültüre kadar her alanda topluma faydalı dokunuşlar yapılması gerektiğini belirten Aktaş, bu amaçla, tüm yetkili mercilerin, siyasetçilerin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve diğer paydaş kurumların işbirliği içinde çalışması gerektiğini ifade etti.
Aktaş, Basketbol Federasyonu il temsilcisi ve AK Parti il başkan yardımcısı olarak, Hakkari gençliğine sporla destek olmaya hazır olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençliğe ve spora verdiği desteğe dikkat çekerek, Hakkari gençliğine spordan kültüre, eğitimden sanata desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.