Hakkari'de çiftçilik yapan iki ailenin iki çocuğu tıp kazandı

Hakkari'de çiftçilik yapan iki ailenin iki çocuğu tıp kazandı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinin Büyükçiftlik Beldesinde oturan Can Yurtseven ile Şemdinli’nin Altınsu köyünde yaşayan Rojhat Özer zor şartlarda çalışarak hedefledikleri Van Yüzüncü Yıl Tıp fakültesine yerleşti.

Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik (Xırvate) beldesinde yaşayan Yurtseven ile Şemdinli ilçesine bağlı Altınsu (Şepetan) köyünde yaşayan Rojhat Özer, geçen yıl lise eğitimlerini tamamladı.


Girdikleri Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda istedikleri bölüme yerleşemeyen öğrencilerden Yurtseven, çiftçilik yapan ailesine, Özer ise arıcılık yapan babasına yardım etmeye başladı.

Bu süreçte eğitimlerini de ihmal etmeyen ve tekrar sınava hazırlanan Yurtseven ve Özer, buldukları her fırsatı ders çalışarak değerlendirdi.

Eksik oldukları konularda öğretmenlerinden destek alan, gece geç saatlere kadar soru çözen öğrenciler, yaşadıkları zorluklara rağmen yılmadan çalışarak hayalini kurdukları tıp fakültesine yerleşti.

Sdrer

Öğrencilerden Can Yurtseven; 'Büyükçiftlik beldesinde oturduğunu ve 11 kişilik ailenin beşinci çocuğu olduğunu söyledi.

 Yüksek öğretim kurumları sınavında 17 bin sıralama yaparak 484.641  puan aldığını belirten Yurtseven şöyle konuştu:

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleştim. İstediğim bir bölümdü. Hedefime ulaştım. Mesafe olarak ta yakın olduğu için orayı tercih ettim ara sıra ailemin yanına gelirim diye. Babam çiftçilikle uğraşıyor. Köyde gündüzleri babama yardım ediyordum. Geceleri de herkes uyuduktan sonra ders çalışmaya başlıyordum. Köyde bazen elektrikler gidiyordu. Bende mum ışığında sabaha kadar ders çalışıyordum. Sabahta yine aynı şekilde kalkıp babama yardım ediyordum. Bazen de boş günlerim oluyordu. O zaman da Yüksekova’da bir dershane gidiyordum. Bana çok yardımcı oluyorlardı. Hocalara yapamadığım soruları gösteriyordum. Bazen de deneme sınavlarına katılıyordum orada analizlerimi yapıyordum. Çalışan herkes kazanır emeğinin karşılığını alır. Biz ailede 9 kardeşiz. Benim en önemli ilham kaynağım ablalarım oldu. Sürekli çalışıyorlardı. Onları örnek alarak çalıştım. Diğer kardeşlerimde şuan da okuyorlar.3 kardeşim lisede iki kardeşim de ilkokul öğrencisi. Bir kardeşim de bu yıl üniversiteye gidecek. Ailede ki herkes birbirinden ilham alarak okuyor. Çok zor koşullarda okuduk. ama şuan da çok mutluyuz.

Dster5E

Öğrencilerden Rojhat Özer ise "12 kişilik bir aileyiz en son kardeş benim geçen sene liseden mezun oldum. Yüksek Öğretim Kurumları sınavı sürecim geçen sene başladı. Bu sene 19 bin sıralama yaparak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleştim. İstediğim bölümdü. Ailemi ve memleketimi gururlandırdım. Köyümüzde hiç doktor yoktu İnşallah ilk doktor olarak ben köyüme hizmet edeceğim Babam 40 yıldır arıcılıkla uğraşıyor.

Tek geçim kaynağımız arıcılık bizim babama sürekli yardım ediyorum. Akşamları da boş vakitlerimde ders çalışıyordum fırsat buldukça Arkadaşlarım yaz kurslarına giderken ben babama yardım ediyordum çok zorlu ve yoğun bir süreçti benim için maddi ve manevi sıkıntılar beni çok zorladı ama çok şükür istediğim bölüme yerleştim. Babam çok çile çekti çok zorluk yaşadı. Bana da her zaman okumamı ve hayatımı kurtarmamı söylüyordu. Doktor olmanı istiyorum doktor olman bizi gururlandırır. Babamın bu söylemi beni çok motive etti. Ben de babamın bu mutluluğu görmesi için çok çalıştım çok emek verdim gecemi gündüzüme kattım .Çok şükür kazandım. Ailemi babamı gururlandırdığım için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.