Hakkari'de çocuklar Filistin'e destek için resim çizdi

Hakkari'de çocuklar Filistin'e destek için resim çizdi

Gazze'de hayalleri yok edilen çocukların sesini duyurmak için Hakkari’de "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği düzenlendi.

Yetim Vakfı Hakkari Şubesi öncülüğünde, eski belediye binası önünde  programda, katılımcılar İsraili protesto etti, yere serilen büyük kağıtlara pastel ve sulu boyalarla resim yaptı.

Yetim Vakfı Hakkari Temsilcisi Güneş Temel, Filistinde  7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırılarında  50 bine yakın kişini şehit edildiği, 100 bine yakın kişinin de yaralandığını belirtti.

Gazze’ye karşı başlatılan soykırımın birinci yılını dolduğunu aktaran Temel, bölgenin tamamı yerle bir edilmiş durumda ve bölge halkının en az yüzde ikisi artık hayatta değil. Psikolojik desteğe ihtiyaç duymayan çocuk neredeyse yok. Hatta henüz anne karnındaki çocuklara karşı bile soykırım uygulamaları yapılmakta. Bugün burada Filistinli çocukların ve annelerin ve zulüm altındaki bütün kardeşlerimizin seslerini duyurmak ve onları haklarının teslim edilmesi, bu zalimce saldırın ve işgalin sonlandırılması için Filistinli çocuklar için  ‘Çiz Etkinliğinde bir araya geldik. ’dedi.

Programın sonunda Hakkari Müftüsü Hüseyin Okuş Filistin’de şehit edilen siviller için dua okudu.

Etkinliğe AK Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, vatandaşlar ile çocuklar katıldı.

,

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.