Hakkari'de Çöplerin taşınma sorunu çözüldü

Hakkari'de Çöplerin taşınma sorunu çözüldü

Hakkari Belediyesi yıllardır çözülemeyen vahşi depolama alanı kapatılarak kentin çöpleri bundan sonra katı atık tesisine taşınacağı belirtildi.

Hakkari kent merkezi ve ilçelerden toplanan katı atıkların, şimdiye kadar Hakkari-Çukurca ve Hakkari- Yüksekova yolundaki araziye gelişigüzel döküldüğü için bu hem insan hem de çevre sağlığını tehdit ediyordu.

Hakkari Valisi Ali Çelik'in talimatları üzerine uzun yıllardır çözülmeyi bekleyen toplanan çöplerin nereye taşınacağı konusu çözüldü.

Şehir dışında çöp transfer merkezi kurulacak. Yer secimi yapılıp alan iyileştirme çalışmalarından sonra mobil çöp transfer istasyonunda belediye ye kazandırıldı.

Yaklaşık 10 gün içinde alan düzeltme ve istasyon kurma süreci tamamlandıktan sonra. Çöpler doğrudan toplandıktan sonra , Akçalı - Bağışlı köyleri arasında 43,4 hektarlık alana kurulan katık atık tesisine taşınacağı belirtildi.

 

whatsapp-image-2024-07-21-at-19-58-00.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.