Hakkari’de Piknik Alanları Çöplüğe Döndü

Hakkari’de Piknik Alanları Çöplüğe Döndü

Hakkari’de baharın gelişiyle birlikte piknik sezonu açıldı ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da çevre kirliliği sorununu beraberinde getirdi.

 

Hakkari’de havaların ısınmasıyla birlikte başlayan piknik sezonu, her yıl olduğu gibi bu yıl da çevre kirliliği sorununu beraberinde getirdi. Özellikle Çukurca karayolu üzerinde bulunan Ava Ore Şelalesi çevresi, sorumsuz piknikçilerin bıraktığı atıklar nedeniyle çöplüğe döndü.

Piknik sonrası doğaya bırakılan plastik şişeler, yiyecek artıkları ve çeşitli ambalaj atıkları çevreyi kirletirken, kötü görüntülere de yol açtı. Doğal güzelliğiyle bilinen alanın bu hale gelmesi vatandaşların tepkisini çekti.

Duruma tepki gösteren doğasever Zafer Tan yetkililerden acil önlem alınmasını istedi. Tan, özellikle yoğun kullanılan piknik alanlarına çöp konteyneri yerleştirilmesini ve denetimlerin artırılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum