İmamoğlu'ndan Bakan Tunç'a yanıt: Ben parmağımı yargıya değil sana salladım

İmamoğlu'ndan Bakan Tunç'a yanıt: Ben parmağımı yargıya değil sana salladım

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un, 'Kimse yargıya parmak sallayamaz' sözlerine, yanıt veren Ekrem İmamoğlu, "Ben yargıya parmak sallamadım sana salladım" dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un kendisine yönelik, ''Kimse yargı mensuplarını korkutamaz'' sözlerine yanıt verdi.

İmamoğlu, "Ben yargıya parmak sallamadım sana salladım, senin gibi yargıyı etkileyen hükümetin mensuplarına parmak salladım, o parmak benim parmağım değil milletin parmağı, onun da yeri sandık siz sandığa gitmek zorunda kalacaksınız. Yargıtay daha hüküm vermeden gitmek zorunda kalacaksınız" dedi.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, istinaf sürecinde olan 'ahmak' davasında hakkında siyasi yasak getirileceği iddiasına katıldığı bir televizyon yayınında tepki göstermişti. İmamoğlu, "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapse çarptırıldığı davaya ilişkin "Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Tunç ise İmamoğlu'nun sözlerine, "Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Uygunsuz bir davranış. Öyle televizyon programlarına çıkarak, el kol sallayarak, yargı mensupları tehdit edilemez. Yargı kararları elbette eleştirilebilir. Yargı bir karar verdikten sonra, eleştiriler sonunda yargı en mükemmele ulaşır. Çıkıp oradan parmak sallayarak yargı mensuplarını etkileyemezsiniz" diyerek yanıt vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.