Instagram'dan Türkiye'deki kısıtlamaya yönelik açıklama

Instagram'dan Türkiye'deki kısıtlamaya yönelik açıklama

META, Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

 

Türk yetkililer ile META arasında görüşme

Instagram'a erişim engeli devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bürokratlarıyla, Instagram yetkilileri arasında kritik bir toplantı gerçekleşiyor.

Saat 13.00’te başlayan toplantının ardından Instagram’la ilgili nihai kararın verilmesi bekleniyor. Meta Sözcüsü ise yasakla ilgili olarak "Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

48 saattir yasak

Türkiye hükümetinin kararıyla 48 saati geçen yasakta hala Instagram'a giriş sağlanamıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Instagrama uyarılara rağmen gerekli adımları atmadıkları için erişim yasağı getirdiklerini söylemiş ve "Kuralları ve toplumsal hassasiyetleri dikkate almadıkları takdirde biz de müdahale ederiz." diye konuşmuştu.

Uraloğlu, görüşmelerin sürdüğünü ve eksikler giderilince engelin kaldırılacağını sözlerine eklemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.