Özbek'ten Bakan Şimşek'e çağrı

Özbek'ten Bakan Şimşek'e çağrı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın önerisiyle gündeme gelen yurtdışına çıkış harcı ücretine zam yapılacağı tartışmalarına dahil olan Hakkari Eski Milletvekili A. Mütalip Özbek Bakan Şimşek’e çağrı yaptı.

Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması beklenen vergi paketinden servet vergisi, borsada kazanç vergisi dahil olmak üzere sekiz madde çıkartıldı ama yurtdışı çıkış harç pulunun fiyatına on katlık artış hala masada.

Pakette yer alan harç bedelinin fahiş oranda artırılmak istenmesine çeşitli kesimlerden tepki gelirken bir tepki de Hakkari eski Milletvekili A. Mütalip Özbek’ten geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e çağrıda bulunan eski Ak Partili Vekil Özbek, zam oranının makul seviyede tutulmasını istedi. 

Hakkari Bölgesinde İran ve Irak ülkelerine üç ayrı sınır kapısı bulunduğunu ve çok sayıda vatandaşın bavul ticareti yaparak geçimini sağladığını hatırlatan Özbek, sokakta dinlediği vatandaşların yurtdışı çıkış harç puluna yapılması planlanan zamma tepki gösterdiğini dile getirdi.

Hakkari’den yurtdışına gidenlerin önemli bir kısmının aile ekonomisine katkı sunmak için günü birlik olarak yurtdışına çıkış yaptığını belirten Özbek, vatandaşların önemli bir kısmının zamma karşı olduğunu söyledi.

Özbek, Hakkari’nin Türkiye’de en düşük gelirli illerin başında bulunduğunu ifade ederek, “Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek’in vatandaştan gelen talebi dikkate almasını bekliyor ve yapılması öngörülen zamdan vazgeçmesini istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.