AK Parti Hakkari Merkez İlçe Kongresi yapıldı

Hakkari Gençlik Merkezi spor salonundan yapılan 8. Olağan Kongresinde mevcut Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından AK Parti Siyasi Hukuk İşler Başkanı Sabahattin Tatlı tarafından faaliyet raporu okudu.

Kongrenin açılışı konuşmasını yapan AK Parti Hakkari Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, kongreye iştirak eden herkese tek tek teşekkür etti.

AK Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya,  , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Hakkari il genelinde yapılan hizmetlere değinerek, yapılacak yeni hizmetlerin müjdesini verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ise kentin İpek Yolu'nun geçtiği önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Bu coğrafyanın, bu kentin yüreğinde acılar biriktiren bir kent olduğunu belirten Kandemir, "İşte İpek Yolu'nun kalbinde yaşıyorsanız, Baharat Yolu yanınızdan geçiyorsa eğer Emperyalisteler sizi kıskanırlar, gelirler tuzaklar kurarlar, huzurunuzu bozmak için başınıza yapay sorunlar örerler ve maalesef gün gelir bunun bedelini ödersiniz. Biz milletçe ülke olarak sıkıntılar çekmiş, sorunlarıyla boğuşmuş, yüreğine ateş düşmüş, yeri geldiğinde şehitler vermiş bir memleketin evlatlarıyız. İşte bundan iki gün evvel maalesef bir terör saldırıyla karşılaştık. Bu terör saldırısında vefat eden şehitlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Biz ne yapılmaya çalışıldığını görüyoruz. Ne zaman bu coğrafyada birlik, beraberlik olsa, ne zaman istikrar olsa, ne zaman kardeşlik derinleşse birileri bu kardeşliği baltalamak için ellerinden ne geliyorsa yaptılar, yapmaya devam ediyorlar" dedi.

AK Parti kadrolarının bu tuzakları boşa çıkartacağını belirten Kademir, "Başaramadılar bugüne kadar. Allah'ın izniyle bundan sonra da başaramayacaklar. Çünkü Türkiye'yi var kılan işte bu coğrafyanın çocuklarının kardeşliği eyvallah. Tayyip Erdoğan ayağa kalktığı için, Türkiye yeniden Türkiye olduğu, kardeşliğimizin derinleştiği, birliğimiz, beraberliğimiz perçinleştiği için şimdi birileri kabus görüyor. Gazze'de çocukların üzerine bir sene boyunca bomba yağdıranlar acaba bu kan, ateş ve soykırımı bu coğrafyaya taşıyabilir miyiz diye hayaller kuruyor, tuzaklar oluşturuyorlar. Başaramayacaklar. AK Parti işte bunun teminatı. Hem bölgede hem coğrafyada birliğin, kardeşliğin, özgürlüğün, hukukun, vicdanın, insanlığın, adalet arayışının teminatı. Onun için Tayyip Erdoğan ayağa kalktığında, o konuştuğunda birilerinin yüreklerine korku salmaya devam ediyoruz. Gönlümüzden geçen son yerel seçimlerde çok az bir farkla kaybettiğimiz Hakkari belediyesinde AK Parti bayrağını, hizmet hareketini oraya dikmek ve gayret göstermekti. İnanıyorum ki sizlerin mücadelesiyle hem genel seçimde hem ilk yerel seçimde Hakkarili hemşehrilerimizle kucaklaşmaya devam edeceğiz.’’

Tek liste ile gidilen kongrede Cumhur Demir, yeniden AK Parti Hakkari Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Kongreye AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı  Ankara Milletvekili Kurtcan  Çelebi, Teşkilat Başkan Yardımcısı Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Doğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Şükrü Erdinç,   AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Eski Ak Parti Hakkari Milletvekili Abdulmüttalip Özbek, Çukurca Belediye Başkanı Nazmi Demir, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Çukurca Belediye Başkanı Nazmi Demir, AK Parti Çukurca İlçe Başkanı Hüseyin Yılmaz, MHP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Nazif Özbek, Akademisyen Hikmet Yaşar,  belde ve ilçe başkanları, kanaat önderleri, stk temsilcileri  parti yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Şemdinli'de İntihar girişimi!
Bir galibiyet daha!
Eğitim Sen'den tepki
Havalimanı’nda işyeri kiralanacak
Tabela takıldı…