BİDEV Hakkari’de basketbol sahası kurdu

Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV), Hakkari'de bir okulun bahçesine basketbol sahası kurdu.

Bulak Mahallesi Vali İdris Akbıyık İlk ve Orta Okulunda açılışta konuşan Hakkari Valisi Ali Çelik, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilinde gençler için sosyal bir proje gerçekleştiren AKSA’nın koordinasyonunda basketbol sahasının çocukların kullanımına açılması için bir araya geldiklerin söyledi.
 

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Hakkari Valisi Ali Çelik, konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

‘’ Sporun insana kazandığı en güzel  şey disiplindir. Sporcular ve sporla ilgilenen herkesin hayatında bir disiplin yaşam biçimi olmalı. Spor yapmak istiyorsanız disipline olan inancınız olması gerekiyor. Çalışkan olmanıza gerek yok, eğer disiplin olursa ve bu disiplinin gerektirdiği her şeyi yaparsanız hem öğrencilik hayatınızda hem de sporla ilgili her branşta başarılı olursunuz. Kobe Bryant helikopter kazasında hayatını kaybetti. Hayatına ilişkin yaptığı söyleşilerde kendinin neden daha iyi olduğunu ve öne çıktığı açılması şuydu. Yaklaşık 12 yaşından itibaren günde çift antrenman  yapan arkadaşlarımdan farklı olarak her gün 4 buçukta kalkıp 3 tane antrenman yapması diğerlerine oranla daha fazla çalışma ve disipline olan inancı onu diğerlerinde farklılaştırıyor. Yapılan ve yapılacak olan spor salonları , spor tesislerin alt yapıları ile sizlerin hem ülkemizin spor potansiyeline hem yurt dışında yapılan müsabakalarda her spor dalında şampiyonluklar getireceğinize inanıyorum.  Hakkari zorlukların şehri ama zorlukların sporcu bedeninde oluşturduğu yükseklik, rakım ve kondisyon açısından da bir avantajı var.  Bu avantaj inşallah sizlere bu ve benzeri birçok spor tesisi kazandırarak, düzenli , disiplinli bir çalışma ortamı sağlayarak hep beraber sivil toplum örgütleri, kamu kurumları , eğitim kurumları ile beraber sizlerin gelecekte daha güzel olması için daha iyi yerlerde olmanız için çaba göstereceğiz. Benim için güzel bir slogan var  sizinle paylaşmak istiyorum. ‘Yarınlar Çok Genç olacağız’ ’Yarınlar sizlerin olacak.  Sizler iyi insan olarak, güzel olarak ve başarılı olarak Hakkari’yi ülkemizde gururlandıracaksınız.  Bu sahanın yapılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. ‘’

Konuşmalarından ardından basketbol sahasının açılışı gerçekleştirilerek öğrencilere değişik hediyeler verildi.

Programı sonunda protokol tarafından kentte gelen misafirlere plaket takdim edildi.

Programa AK Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya, Koç Grubu Allians CEO’su Arif Aytekin, Koray Beşiktaş eski Milli Basketbolcu Turhan Koray, Heykel sanatçısı Allians marka Pazarlama Etkinlik Direktörü Murat Toz, Basketbol Antrenörü , Bidev Vakıf Danışmanı ve Saha Koordinatörü Emre Mahmut Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Emin Yıldırım, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Belediye ekiplerinden altyapı çalışması
Hakkarigücü: 2 - ALG Spor: 3
2 İşitme engelli kardeşlere cihaz desteği
1.5 ton çöp çıkarıldı
Kanser taraması yapıyorlar