DEM Parti yürüyüşçüleri Hakkari'de

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına karşı karşı düzenlenecek miting öncesi başlatılan yürüyüş üçüncü gününde Çukurca ve Hakkari'de devam etti.

13 Haziran’da (Yarın) siyasi parti ve bazı kurumların öncülüğünde düzenlenecek miting öncesi Şemdinli'de başlatılan yürüyüş üçüncü gününde.

Yüksekova'nın ardından Çukurca da yürüyüşlerine devam eden yürüyüşçüler, öğle saatlerinde Hakkari Merkeze geçti.

Yürüyüşe, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve milletvekillerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Depin noktasında karşılanan yürüyüşçüler, il merkezindeki Bulvar Caddesi üzerinde açıklama yaptı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, iktidarın kayyum politikasını eleştirdi. 

İktidara yakın duran medyayı senaryo yazmakla suçlayan Uçar, "Bütün belediye başkanları, meclis üyeleri ile ilgili senaryo yazmaya başladılar. Mehmet Sıddık Akış için yazılan da senaryodur. Neden bunları aday yaptınız tartışması bizim tartışmamız değildir. Bizim tartışmamız Kürt halkının değerlerine pervasızca saldıran iktidarın kendisidir” dedi. 

Kürtlerin yürüyüşünün hem özgürlük, hem demokrasi mücadelesi olduğunu ifade eden Uçar, "Yarın Hakkari’den ses olacağız. Kürt meselesinin demokratik yöntemlerde çözümünden vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Kürt halkı 31 Mart’ta bu iktidarın politikalarına, cevap verdi. Bütün bunlardan mesaj almayan iktidara yarın Hakkari'den ses vereceğiz. Hiçbir şey bitmiş değil. Belediye de Colemêrg de bizimdir. Hakkari Kürt halkının değeridir. Bunu savunmaya devam edeceğiz Yarın saat 15.00’te buluşacağız. Devletin zorundan geri adım atmayan ve direnenlere selam olsun.” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Öğrenciler için duyuru!
Yüksekova'da Asfalt çalışması!
Türk Eğitim-Sen kitap bağış kampanyası başlattı
Okul banklarını yeniledi
Hakkari ve ilçelerinde isimleri çıkanlar belli oldu