DEM Partili Grup Gençlik Köprüsüne ulaştı

DEM Parti öncülüğünde Hakkari Belediyesine kayyum atanmasını protesto etmek için başlatılan yürüyüş 7. gününde Gençlik Köprüsü'ne ulaştı.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alnıp tutuklanması ve görevinden el çektirilerek yerine kayyum atanmasına yönelik protesto eylemleri devam ediyor. 

DEM Parti'nin kayyum uygulamasına dikkat çekmek amacıyla Van’dan Hakkari’ye doğru başlattığı ve ‘iradeye saygı yürüyüşü' adını verdiği yürüyüş 7. gününde.


Marmara ve Ege’den başlayıp Ankara, Adana, Batman ve Diyarbakır'dan yola çıkanların Van’a ulaşmasıyla başlayan yürüyüşe DEM Partili Belediye Eş Başkanları, milletvekilleri ile Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan katıldı.

Yürüyüşe katılanlar üzerinde “İradeye saygı” yazılı önlükler giydi ve kayyuma tepki sözleri içeren dövizler taşıdı.

Katılımcılar alkış, slogan ve zılgıtlarla 6 gündür yürüyor. Akşam saatlerinde Zap Vadisine gelen yürüyüş kolu Hakkari kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Gençlik Köprüsüne ulaştı.

Geceyi burada geçirecek olan DEM Partili milletvekilleri ve seçilmişlerin yarın yürüyüşlerine devam edeceği ve geceyi Hakkari şehir girişindeki bulunan OPET'de geçireceği bildirildi. 

8 Temmuz Pazartesi kent merkezine gelmesi beklenen DEM Partili gurubun Çetin İş Hanı önünde basın açıklaması yapması planlanıyor. Açıklamaya DEM Parti Eş Geneş Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç'un katılması öngörülüyor.  

NE OLMUŞTU?

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, hakkındaki bir soruşturması gerekçe gösterilerek, 3 Haziran’da gözaltına alındı. Akış gözaltına alındıktan kısa süre sonra görevden alınarak yerine kayyum atandı. Akış çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DEM Parti ve bölgedeki bir çok sivil toplum örgütü Hakkari beldiyesine kayyum atanmasını protesto ediyor. Protestolarda ön plana çıkan temel talep ise görevden alınan belediye eş başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yerine Hakkari Belediye meclisinden bir üyenin belediye başkanı olarak seçilmesi.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Sokak hayvanları 6 koyunu telef etti
Filistin'e destek için resim çizdiler
Hakkari İŞ-KUR listesi belli oldu
Hakkari’de İUP kurası çekildi
Toplantısı Sona Erdi