Hakkari ve İlçelerinde Fırın ve süt ürünleri denetlendi

Hakkari ve Yüksekova’da Pastane Fırın, Süt ve süt ürünleri satan işletmeler denetlendi.

İl Ticaret Müdürlüğü Ekipleri, Tüketicilerin yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde işletmeye girmeden tarife ve fiyat listelerini görebilmesi, fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunabilmesi sağlanarak, tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarlarının en üst seviyede korunması ve olabilecek mağduriyetlerin engellenmesi maksadıyla hazırlanan Fiyat Etiketi  pastane Fırın ,Süt ve süt ürünleri satan işletmeleri denetledi.

Yiyecek, içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde giriş kapısı önünde ve hizmet sunulan masaların üstünde tarife ve fiyat listesi bulundurulması zorunlu hale getirildi.

Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Hakkari Ticaret İl Müdürü Salih Çiftçi, ''ilimizde faaliyet gösteren işletmelere ilişkin denetimlerimiz aralıksız olarak devam edeceğini belirterek Denetim esnasında tarife ve fiyat listelerine rastlanılmaması veya liste fiyatı ile kasa fiyatı arasında uyumsuzluk olması halinde her bir aykırılık için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulayacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Minibüs koyun sürüsüne daldı
Esnaf bu yola çözüm bekliyor
2’si çocuk 4 kişi yaralı
Bir sosyal alan daha kazandırılıyor
Vali Çelik'ten Gaziler Günü mesajı