Hakkari’de Ahilik Haftası kutlandı

Hakkari'de Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı ve Ticaret İl Müdürlüğünce düzenlenen programla Ahilik Haftası kutlandı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) konferans salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşuna bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı ile Ticaret İl Müdürlüğünce düzenlenen programa katılan Hakkari Valisi Ali Çelik, Ahiliğin önemine değindi.

Vali Çelik: “Başkanımızın altını çizdiği 3 önemli husus var: Birincisi, en güçlünün ayakta kalması değil, herkesin bir olarak, beraber olarak ayakta kalması; İkincisi, birbirini amansızca yok eden bir ahlak anlayışı değil, birbirini büyüten geliştiren ve birbirini destekleyen bir sistem yaklaşımı; üçüncüsü ise insanın başkasına muhtaç olmadan yaşayabilecek donanımları kazanması ve kendini geliştirmesidir. Bu topraklara ait olan kültürü, değerleri, inancı, esnaf kültürü olarak tanımlanan ama insan olmanın temel paradigması olan ahlak anlayışını, Ahi Evran’ın ortaya koymaya çalıştığı felsefeyi, hem çocuklarımıza, burada bulunan gençlerimize hem de hangi yaşta olursak olalım kendimize her aynaya baktığımızda ifade etmemiz gerekiyor. Ahilik anlayışının en temel noktası işini hakkıyla yapabilmektir. Ben işini hakkıyla yapan, içinde adalet duygusunu eksik etmeyen, kendi hayatıyla ilgili tercih yapmak zorunda kaldığı zaman öncelikle diğerlerinin yaşamına değer katmayı tercih eden ve bu yolda fedakârlık yapabilen herkesi ve tüm esnaflarımızı saygıyla selamlıyorum.” diyerek, tüm esnafların Ahilik Haftası’nı kutladı.

Hakkari'de Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Muharrem Tekin ise  Ticaret Bakanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü her yıl organize ettiği ve Hakkari’de Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği öncülüğünde kutlanan bu yıl ki 37. Ahilik haftası kutlamaları kapsamında yaşadıklarını için mutlu olduklarını söyledi.

Ahilik Haftası etkinliğinde; taksicilik dalında Yılın Ahisi seçilen Mustafa Şahinoğlu, bilişim & teknoloji dalında Yılın Kalfası seçilen Ömer Faruk Çatal ve pasta & tatlı yapımı dalında Yılın Çırağı seçilen Merve Temizer’e ödülleri Vali Çelik tarafından takdim edildi. Etkinlik sonunda Hakkari Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin tarafından 37’inci Ahilik Haftası etkinlikleri anısına Vali Çelik’e plaket takdiminde bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Hakkari Memur Sen'e ziyaret
Gazeteci Önver’in ifadesi alınmadı
O habere açıklama!
TÜRK-İş’ten oturma eylemi