İlk duruşmada tahliye edildiler

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Dereiçi köyünde askeri operasyon sonrası "örgüte yardım etmek" suçlamasıyla tutuklanan 54 yaşındaki Emine Kaya, 58 yaşındaki Nezete Bölek ve 59 yaşındaki Sare Kaya ilk duruşmada tahliye edildi.

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Dereiçi köyünde 22 Haziran’da başlatılan askeri operasyon 6 Temmuz'da sona ermişti.

Köyde birçok eve baskın düzenlenliyen güvenlik güçleri 11 kişiyi gözaltına almıştı.

Gözaltı işleminden sonra 11 kişi serbest bırakılmış, savcının karara itiraz etmesi üzerine 11 kişi yeniden gözaltına alınmıştı.

"Örgüte yardım etmek" iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişiden 54 yaşındaki Emine Kaya, 61 yaşındaki Habib Kaya, 60 yaşındaki İsa Gitmez, 62 yaşındaki Nedim Kaya, 58 yaşındaki Nezete Bölek, 59 yaşındaki Sare Kaya, 68 yaşındaki Yusuf Bölek, 41 yaşındaki Zübeyir Şimşek ve 24 yaşındaki Muhtar Murat Gelir tutuklanırken, Abdülcelil Gitmez ve Yüksel Gitmez ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Kürt annelerin serbest bırakıldığını duyurdu.

X üzerinden paylaşım yapan Oduncu, şunları yazdı:

“Haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanan annelerimiz, bugün nihayet tahliye edildi. Suçsuz yere tutuklanan anneler, sadece adaletsizlikle değil, bir de duruşmaya 9 gün kala Erzincan Cezaevi’ne sürgün edilerek daha da büyük bir hak ihlaline maruz bırakılmıştı. Annelerimiz ve tahliye olan diğer altı yurttaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Benzer hukuksuzlukların son bulması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Adalet ve insan hakları için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

Abdullah Öcalan görüşmesinde iki şart öne sürdü
'Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır'
1 kişi gözaltına alındı
Saldırıya uğrayan TUSAŞ ne iş yapar?
Bu defa izin vermeyeceğiz