Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıklamasına Eğitim Sen'den tepki

Şemdinli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Şemdinli’de bir grup tarafından Atatürk Ortaokulunda öğrenim gören öğrencilere uygunsuz içeriklerin izletildiği iddialarına ilişkin yaptığı açıklamaya Hakkari Eğitim Sen Şubesi tepki gösterdi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir grup Atatürk Ortaokulunda öğrenim gören öğrencilere uygunsuz içeriklerin izletildiği iddia edilmiş ve konuya ilişkin açıklama yapan Şemdinli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olayın asılsız olduğunu belirtmişti. 


Eğitim Sen Hakkari Şubesi, Şemdinli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya tepki göstererek, “olayın üstü örtülmeye çalışılıyor” dedi. 

Eğitim Sen Hakkari Şubesi’nin yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

“Geçtiğimiz hafta içi Şemdinli ilçemizin bazı ilk/ortaokullarında bir grup tarafından öğrencilerimize yönelik uygunsuz içerikte bir film izlettirildiği şeklinde basına ve kamuoyuna açıklamalar yansımıştı. Sorumluluğu bulunanların olayın üzerini örtmesine yönelik yaptıkları açıklamayı hayretle karşılıyor, halkımızın gerçeği bilmesi amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz. Söz konusu olay ile ilgili öğrenci, öğretmen ve velilerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde, bir okulumuzda öğrencilerimize izlettirilen filmin, valilik tarafından onayı alınan “Şirinler Kayıp Köy” filmi olmadığı bunun yerine RTÜK tarafından +13 olarak sınırlama getirilen “Gizemli Adaya Yolculuk” filmi olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca film ile ilgili eleştirmenler
tarafından yapılan değerlendirmelerde düşük seviyeli cinsel göndermeler yapıldığı belirtilmektedir. Bu yetmiyormuş gibi bir de bu şahıslar öğrencilere kaba davranmışlardır. Adı geçen bu okulumuzda onay alan filmin dışında başka bir filmin izlettirildiğine şahit olan öğretmen arkadaşlarımız okul idaresine bilgi vermiş, okul idaremiz de olması gerekeni yaparak bu şahısların okuldan ayrılmasını istemiştir. Ancak bu şahıslar okul idaremiz ile öğretmenlerimize direnmiş ve sonuç olarak okuldan ayrılmak zorunda bırakılmışlardır. Olay bu şekilde cereyan etmişken, bununla ilgili İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin yapmış olduğu açıklama gerçeği yansıtmamakta, sorumsuzluklarının üzerini örtme çabasından başka bir şey değildir. Valilik tarafından izin verilen film yerine başka bir filmin okullarda izlettirilmesi suçtur ve bu suça izin veren İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ndeki yöneticilerdir” 

HAKKARİ VALİSİ ALİ ÇELİK GEREKENİ YAPACAK Mİ? 

Gereğinin yapılması için olayın takipçisi olacaklarını ifade eden EĞİTMSEN Şubesi, “Haklı olarak olaya müdahale eden öğretmenler ile ilgili müfettiş görevlendirdiğini söyleyen İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri hakkında, olayın yaşanmasındaki sorumluklarından dolayı, Hakkari Valisi Sayın Ali ÇELİK tarafından gereği yapılacak mı? Valiliğin izni dışında başka
bir filmin okullarda çocuklara izlettirilmesi ve okullara sokulan yabancı kişilerin öğrencilere kötü muamele etmesi kimin sorumluluğunda? İzin verilen bu şahıslar kimin aracılığı ile ilimize geldi? Ve apar topar niçin ilçeden ayrıldı? Bu şahıslar ile ilgili acilen cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz.
 Olaya müdahale ederek çocuklarımızın zarar görmesini engelleyen okul idaremiz ile
öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyor, kendileri ile ilgili yaşanacak en ufak bir olumsuzluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Şemdinli'de İntihar girişimi!
Bir galibiyet daha!
AK Parti Merkez İlçe Kongresi yapıldı
Havalimanı’nda işyeri kiralanacak
Tabela takıldı…