Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ders kitaplarının yanında yardımcı kaynaklar ve destekleyici eğitim materyallere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, tüm eğitim kademelerinde kaynak ve materyallerin kasım ayından itibaren ücretsiz dağıtılmaya başlanacağını açıkladı.
Bakan Özer, 2003'ten itibaren tüm kademelerde ders kitaplarının ücretsiz verildiğini, bugüne kadar 3 milyar 374 milyon kitap dağıtıldığını söyledi.
'YARDIMCI KAYNAKLAR ZORLA ALDIRILIYOR'
Yardımcı kaynak konusunun yıllardan beri kamuoyunda tartışmalara yol açan bir durum olduğunu belirten Özer, bakanlığın okullarda yardımcı kaynak kullanılmasını yasakladığını hatırlattı. Son günlerde yardımcı kaynakların velilere zorla aldırıldığı konusunda haberlerin yer aldığını anımsatan Özer, tüm il milli eğitim müdürlüklerinin ve okulların, öğrencilere yardımcı kaynak aldırılmamasına yönelik uyarıldığını aktardı.
Mahmut Özer, "Sadece LGS ve YKS sınavlarına hazırlık için değil, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerde ve sınıf seviyelerinde etkinlikten ayrıntılı fasiküllere kadar, yani mevcut öğrenmenin yan takviye destekleyici materyaller ile desteklenmesiyle ilgili bir adım attık. Ekim ayının ilk haftasında web sitemizden 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyeleriyle ilgili etkinlik kitaplarının fasiküllere kadar, LGS ve YKS'deki sınav sorularına kadar çok kapsamlı ve çok nitelikli kaynakları öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin erişimine açtık, bunlara ücretsiz olarak erişimini kolaylaştırdık" ifadelerini kullandı.
'COVİD-19 SÜRECİNDEKİ ÖĞRENME KAYIPLARINI TELAFİ ETMEK İÇİN DE FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRDİK'
Ders kaynaklarının ve yardımcı destekleyici materyallerin dağıtımıyla ilgili yeni yönerge hazırladıklarını duyuran Özer, herhangi bir okul yöneticisi ve öğretmenin yardımcı kaynak alımına zorlamaya hakkı olmadığını vurguladı. Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm öğrencilerimizi bu süreç içerisinde destekleme mecburiyetimiz var. Dolayısıyla bir taraftan Covid-19 sürecindeki öğrenme kayıplarını telafi etmek için de fırsat olarak değerlendirdik. Bu iki boyutlu devam edecek. Bir taraftan Covid-19 sürecindeki öğrenme kayıplarını telafi etmeyle ilgili destekleyici materyal olarak hizmet edecek diğer taraftan her ayın başında bunları dijital olarak ücretsiz erişime sunarak ve basılı olarak tüm illere, okullara dağıtarak yıllardan beri kronik olan problemin rehabilitasyonuyla ilgili çok önemli bir adım atacağız" dedi.