STK’lardan karayoluna tepki: Vatandaşla resmen dalga geçiyorlar

STK’lardan karayoluna tepki: Vatandaşla resmen dalga geçiyorlar

Yüksekova'da Uluslararası İpekyolu orta refüjün peyzaj çalışmaları geçtiğimiz günlerde başlarken orta refüje çimlendirilme yerine çakıl taşı bırakılmasına STK’lar ve vatandaşlar tepki gösterdi.


2022 yılında İpekyolu orta refüjünün genişletilip öylece bırakılması ve üzerinden 2 senenin geçmesine rağmen yapılmaması sık sık tepkilere neden oluyordu. Şehrin göbeğinde yer alan tarihi uluslararası yolda kışın yağışların  etkisiyle çamur ve su birikintilerin oluşurken, yazın ise rüzgârın etkisiyle çevreye toz saçılıyor.

Gelen tepkiler üzerine geçtiğimiz günlerde orta refüjde çalışma başlatan 11. Bölge Karayolu Van Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilk etapta Ziraat Bankası ve Dağlıca Yolu kavşağına  bırakılacak olan 2 göbeğe çakıl taşı ve diğer alana ise çimlenme 3 bin ağaç ekileceği bilgisi paylaşılmıştı.

K4-4

5 gündür çalışmalarına devam eden ekibin orta refüje çim ve ağaç yerine çakıl taşı dökmeleri STK ve vatandaşın tepkisine neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.