Süleyman Aksu mezarı başında anıldı

Süleyman Aksu mezarı başında anıldı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Hakkarili Öğretmen Süleyman Aksu mezarı başında anıldı.

20 Temmuz 2015'te tarihinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde  düzenlenen bombalı intihar saldırısında hayatını kaybeden 34 kişiden biri olan Hakkarili  İngilizce Öğretmeni Süleyman Aksu ölümünün 9. yılında mezarı başında anıldı.

Yüksekova ilçesine bağlı Orman Mahallesi’ndeki mezarlıkta düzenlenen anmaya, DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, KESK, TMMOB, İMO, İHD, Eğitim Sen, DİSK Hakkari ve Yüksekova şubesi üyeleri, DEM Parti, DBP il ve ilçe örgütü yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Anma öncesi kısa bir açıklama yapan DEM Parti Yüksekova ilçe Eşbaşkanı Ercan Sevmez, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Eğitim Sen Yüksekova şube temsilcisi Mehmet Canan da 9 yıl önce yaşanan saldırıyı kınadıklarını belirterel “Eğitim Sen olarak her daim Süleyman hoca ve tüm düş yolcularının mücadelelerinin yolcusu olacağız. Onları unutmayacak, mücadelelerine ve emeklerine bağlı olacağız” ifadelerini kullandı.

Anma programında konuşan DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, 9 yıl önce yaşanan katliamda hayatını kaybedenleri andı ve bombalı saldırıyı yapanları kınadıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.