Vali Çelik Hakkari'deki asfalt çalışmalarını denetledi

Vali Çelik Hakkari'deki asfalt çalışmalarını denetledi

Hakkari çevreyolunda yapımı süren 3 kilometrelik yol asfaltlama çalışmasında nihai aşamaya gelindi.

Hakkari Valisi Ali Çelik, belediye tarafından çevreyolunda çift şeritli 3 kilometrelik yolda yapılan asfaltlama çalışmalarını denetledi. 

Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, tarafından karşılanan Vali Çelik, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra esnafı ile bir süre sohbet etti. 

Çalışmalar ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çelik, çevreyolunda başlattıkları asfaltlama çalışmasının devam ettiğini söyledi. 

Vali Çelik,  Çevreyolu çalışmalarımızda nihai aşaması olan asfalt BSK sıcak karışımı asfaltla kaplama aşamasına geldik. Daha öncesinde malumunuz elektrik şebekesinin yer altına alınması, Otluca’da yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi için elektrik nakil hatlarını hem yer altına aldık hem de ikiye ayırdık. Yeni bir kök trafo yaparak şehir şebekesini tek hattan değil iki hattan besleyerek meydana gelen arızalarda şehrin tamamını değil de belli bir bölümünde elektrik kesintisini engellemek için VEDAŞ bu çalışmayı bitirmek üzere. Şuanda Otluca yolundaki kısmını devam ediyor ve elektrik hatlarını yer altına alıyor” dedi. 

Vali Çelik şu ifadeleri kullandı:

“Bu süreçte bozulan yıpranan asfaltı da üst kısmını keserek aşınma asfalt aynı zamanda kaldırım kenarında yıpranmış bisiklet yolunu da kaldırarak trafiğin daha rahatlatmak için bir çalışma başlatmıştık. Toplamda 3 kilometrelik bir buçuk kilometre gidiş bir buçuk kilometre de dönüş olmak üzere gidiş geliş olan alan yeniden asfaltlandı. BSK ve pürüzsüz bir yol standardı haline getirildi. İnşallah tozdan topraktan farklı değişik etmenlerden de yer altı ve altyapı yapılarak kurtarıldı. Hem VEDAŞ hem de Telekom altyapılarını tamamen yenileyerek yer altına aldı. Buda bizim açımızdan sevindirici. İnşallah bir iki gün içinde geri kalan kısımlarda tamamlanarak 18 gündür devam eden bu süreç sonuçlanmış olacak. Daha sonra şehrimizin diğer noktalarındaki asfaltlama ve parke taşı işlemlerinin yapımına devam edeceğiz. İlginiz için teşekkür ediyorum. İnşallah Hakkâri’mize hayırlı hizmetlere devam edeceğiz sizlerin desteğiyle”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.