Yüksekova'da göç edemeyen iki leylekten biri yaralandı

Yüksekova'da göç edemeyen iki leylekten biri yaralandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Nehil Sazlığı'na yıllar önce gelen ve Köprücük (Kerpêl) köyündeki direklerin üzerine yuva yapan 2 leylekten biri yaralandı.

Türkiye'nin önemli sulak alanlarından olan ve Cumhurbaşkanı kararıyla 2019'da "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Nehil Sazlığı, her sene yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Kış aylarında birçok kuş türünün sıcak bölgelere göç ettiği ilçede, 2 leylek Köprücük (Kerpêl) köyünü mesken tuttu.

Köylüler göç etmeyen iki leylekten birinin bu sabah derede kanadından yaralandığını fark etti. Bunun üzerine köylüler durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bildirdi.

Köy sakini Taner Demir yaptığı açıklamada evinden aşağı doğru geldiğini leyleği suyun  içinde  kanadından yaralanmış bir şekilde fark ettiğini söyledi.

Yetkililere haber verdiklerini belirten Demir "Vicdan azabı çekiyoruz. Biz leyleklere alışmışız. Bizden biri oldular. Leyleklerden birinin bu halde olması bizi çok üzüyor. Bir an önce leyleğin tedavi edilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine köye giden ekipler yaralı leyleği tedavi etmek amacıyla dereden çıkararak  Hakkari Doğa Koruma Milli Parklar İl  Müdürlüğü'ne götürdü.

Bbb-34

Bbbb-6

Bbbbb-2

Bb-164

Nnnn-7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.