Yüksekovalı sporcular Türkiye Şampiyonu oldu

Yüksekovalı sporcular Türkiye Şampiyonu oldu

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 25 -27 Haziran tarihlerinde düzenlenen tekerlekli kayak Türkiye Şampiyonasına Yüksekovalı sporcular damga vurdu.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 2024 faaliyet programı kapsamında yer alan Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası Bitlis'in Ahlat ilçesinde start verdi.

Şampiyona'ya 23 ilden 250 erkek ve 150 kız sporcu olmak üzere toplamda 400 sporcu katıldı.

Yuksekovalı sporcular Şampiyona'da 6 birincilik, 7 ikincilik ve 4 üçüncülük elde ederken  kupanın da sahibi oldu.

Şampiyonada Yüksekovalı sporcular 2240 puanla Türkiye birinciliğini elde ederken Bolu 1892 puanla  Türkiye ikinciliği, 1497 puan toplayan Rize ise Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

Gençlik ve Spor ilçe müdürü İlhan Yılmaz sporcuların Yüksekova'nın gururu  olduğunu söyledi.

Yüksekovalı sporcuların elde ettikleri başarıdan dolayı sporcuları yürekten tebrik ettiğini belirten Yılmaz " Sporcularımız topladıkları 17 madalyayla Türkiye Şampiyonu oldu. Bize bu gururu yaşattıkları için sporcularımıza, antrenörlerimize ve teknik ekibimize çok teşekkür ediyorum.Bu başarıların farklı branşlarda da devam edeceğini umuyorum.


Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'a Hakkari Valisi Ali Çelik'e Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit'e, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım'a  Yüksekova gençliği adına  saygı ve minnetle şükranlarımı arz ediyorum.  İnşallah daha güzel başarılara imza atacağız.

Doğasıyla spora elverişli olan ilçemizi devletimizin bize sağladığı ve sağlayacağı imkanlarla daha da geliştirerek yurt içinde ve yurt dışında bayrağımızı gururla dalgalandıracağız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.