Hakkari’de kısman çöken bir ev boşaltıldı

Hakkari’de kısman çöken bir ev boşaltıldı

Hakkari’de meydana gelen yağışlardan dolayı hasar gören bir ev boşaltıldı.

Hakkari’nin Berçelan Mahallesinde 7  nüfuslu Bayrı ailesinin kaldığı  iki katlı toprak ev son günlerde meydana gelen küçük çaptaki depremler ve yağışlarında dolayı meydana gelen toprak kaymasından dolayı hasar gördü.

Bölgeye giden AFAD ve Belediye teknik ekibi evde incelemelerde bulunarak evi tahliye kararı aldı. Evi boşaltılan Agit Bayrı yakınlarının yanına yerleşti.

Kendisinin işsiz olduğunu ve elinde  bir engeli olmak üzere 7  nüfusun bulunduğunu söyleyen Bayrı, soğuk kış günlerinde açıkta kaldığını söyledi.

Bayrı,”Berçelan Mahallesinde ikamet ediyorum. Son günlerde meydana gelen küçük depremler nedeniyle evde çatlamalar meydana geldi. Artan yağışlarda daha fazla dayanamayın iki katlı toprak evimiz alt kısımlarda meydana gelen toprak kayması nedeniyle kaymaya başladı.

Evin içi ve dış kısmı kullanılamaz hale geldi. Evde inceleme yapan Hakkari AFAD ve Belediye ekipleri evi mühürleyerek tahliye etmemi istediler. Evi boşaltarak yakınlarımın yanına yerleştim.  Yetkililer ve hayırsever vatandaşlardan evimin yeniden yapılması için destek bekliyorum” dedi. 

 yeni-microsoft-powerpoint-sunusu-090.jpg2-973.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.