Çukurca'da Newroz coşku ile kutlandı

Çukurca'da Newroz coşku ile kutlandı

Dem Parti'nin Hakkari ve ilçelerinde tertiplediği Newroz programlarının sonuncusu bugün Çukurca ilçesinde düzenlendi.

 

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde, ‘Şimdi Özgürlük Zamanı’ (Rabe dema azadî û serkeftinê ye) şiarıyla Newroz kutlaması gerçekleştirildi.

Binlerce kişi Newroz’a saatler kala, renkli kiras û fistanlar ve şal û şepikleriyle alandaki yerlerini aldı. Newroz kutlamasına Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Hakkari milletvekilleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak katıldı. Milletvekillerin yanı sıra, Barış Anneleri ve çok sayıda kurum temsilcisi de kutlamaya katıldı. DEM Parti’nin sarı, kırmızı, yeşil flamalarıyla süslenen alan, “Rabê DEM hat”, “Dem Dema Çelê’ye”, döviz ve pankartlarıyla donatıldı.

Burada ilk olarak konuşan DEM Parti Çukurca ilçe örgütü Eşbaşkanı Fahrettin Dervişoğlu, halkı selamlayarak, önlerinde bir seçim süreci olduğunu ve siyasal iktidarın kirli siyaset politikalarıyla seçim politikası yürüttüğünü vurguladı. Fahrettin, “Kirli politikalarla Çukurca’ya alanlar 31 Mart’tan sonra buradan gidecekler. Başarı bizimdir” dedi.

  Dehak zulmüne karşı baş eğmeyen ve direniş alanlarında mücadele eden tüm halkımıza selam olsun” diyen DEM Parti Çukurca Eşbaşkan adayı Hividar Ertunç, “Halkımız, 31 Mart’ta iradesine sahip çıkacağına ve başarıya ulaşacağını inanıyorum” dedi.

 Konuşmasına Çelê halkının Newroz’unu kutlayarak başlayan DEM Parti Çukurca belediyesi Eşbaşkanı Arafat Çetinkaya, Demirci Kawa’dan başlayan ve Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’lara kadar süren bu mücadeleyi bu safhaya getiren tüm halkımıza ve değerlerimizin mücadelesi önünde saygı ve minnetle eğiliyorum. Son birkaç günümüz halkı seçim için, Çukurca halkı, birliğini sağlayıp iradesine ve adaylarına sahip çıkarak, ikinci baharı kutlayacağız. Sizlere inanıyoruz. Newroz’unuz kutlu olsun” diye konuştu. 

Newroz etkinliği sanatçı Kadir Çat’ın seslendirdiği şarkılar ve halaylarla son buldu.

baf620da-6584-44af-ba20-b59115fb9ed9.jpg

d7f77f9c-0e83-463e-901c-6c1b450071ad.jpg

56b9851e-64ea-4a30-94aa-ae46535ee832.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.