Şemdinli'de 81 çocuk giydirildi

Şemdinli'de 81 çocuk giydirildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Konur –Aktütün Şehit Jandarma Teğmen Nadir Ozan ilkokulu ile Dereyanı mezrasındaki çocuklara giyim yardımında bulunuldu.

Yüksekova Ekoloji, Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği'nden (YEKDASDER) derneğinin yürüttüğü "Minik Kalplere Umut Ol" kampanyası kapsamında Şemdinli'deki 81 öğrenciye kıyafet. ve bot yardımı yapıldı.

Kampanya kapsamında İstanbul'da yaşayan Ağrılı iş insanları tarafından gönderilen ve içinde mont, eşofman, kazak, pantolon ve botların bulunduğu paketler, Dernek Başkanı Suat Öztekin, Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut ve üyeler tarafından Konur köyü Aktütün mezrasındaki Şehit Jandarma Teğmen Nadir Ozan İlkokulu ve Dereyanı İlkokulu'ndaki öğrencilere dağıtıldı.

"1162 öğrenciye ulaştık"

Dernek Başkanı Öztekin, dernek olarak ekolojik alanları korumanın yanı sıra sosyal faaliyetler de yürüttüklerini ifade ederek, bu kapsamda aldıkları yardım malzemelerini öğrencilere ulaştırdıklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Aykut ise yürüttükleri kampanya çerçevesinde toplamda 1162 öğrenciye ulaştıklarını ifade etti.

Aykut, 23 Nisan'da da köy çocuklarına kırtasiye ve eğitici materyaller dağıtacaklarını söyledi.

yekdas2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.