Şemdinli'de renkli Newroz kutlaması

Şemdinli'de renkli Newroz kutlaması

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (Dem Parti) Newroz kutlamaları çerçevesinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşan Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, AK Parti'nin seçim çalışmalarını eleştirdi.

Dem Parti Newroz kutlamaları çerçevesinde  Şemdinli'de ilçenin top sahasının yanında coşkulu bir kutlama düzenledi.

Sağanak yağış altnda düzenlenen etkinliğe DEM Hakkari Milletvekilleri Vezir Parlak, Onur Düşünmez, Öznur Bartın, Hakkari HDP eski milletvekili Sait Dede, DEM Parti Hakkari il, ilçe ve belde belediye eş başkan adayları, DEM Parti il ilçe ve belde teşkilatları  ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanında sıkı güvenlik önlemleri alınırken, kimlik kontrolü yapıldı.

411-12

Etkinlik; milletvekilleri, belediye başkan adayları ve ilçe yönetiminin sahneye çağrılması ile başladı. Daha sonra konuşmalara geçildi. İlk olarak söz alan DEM Parti Şemdinli İlçe Başkanı Agit Tekin halkların Newroz’unu kutladı.

Tekin konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Biz diyoruz ki tüm dünyadaki insanlar gibi biz de kendi anadilimizde konuşalım. DEM parti bu ülkede herkesin hakkını, hukukunu savunan tek partidir"

Daha sonra söz alan Şemdinli Dem Parti Belediye Eş Başkan Adayı Naif Eroğuz halkı selamladı. 31 Mart yerel seçimlerinde kazanacaklarını belirten Eroğuz, " Diyorlar ki siz bize oy vermezseniz size hizmet gelmeyecek. Bizde buradan sesleniyoruz; milettimizle, gençleremizle, aksakallarımızla belediyemizi yürüteceğiz. Biz Şemdinli'de hiçbir sorun bırakmayacağız" dedi. 

Eroğuz'dan sonra konuşan Dem Parti Hakkari milletvekili Onur Düşünmez ilk olarak gelen halkı selamladı. 
Düşünmez Ak Parti'nin Kürt dili üstünde politika yürüttüğünü vurgulayarak, "Kürtçe şarkıları seçim arabalarında çalıyorlar. Buradan sesleniyorum: Utanmıyor musunuz? Siz o parti değil misiniz, mecliste Kürtçe konuştuğumuz için mikrofonların sesini kapatan. Şemdinli'de Kürtçe politikalar yürütüyorsunuz. Halkı Kürt dili ile kandırmaya çalışıyorsunuz. İrademizi almak istiyorsanız bu alana bakın. Bu alandakiler size 31 Mart'ta iyi bir cevap verecek" dedi.

Konuşmaların ardından Kürt sanatçı Hozan Servan ve yerel sanatçılar sahne aldı. Katılımcılar kürtçe şarkılar eşliğinde sağanak yağış altında halay çekti.

412-10

415-4

 

420-3

416-1

S S-17

400-52

413-6

410-14

S S S-6

404-17

407-14

 

405-14

402-17

403-15

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.