Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğünden o habere açıklama!

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğünden o habere açıklama!

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yüksekova’ın Yeşildere Mahallesi’nde 3 yıldır okul yapılmamasına ilişkin yaptığı açıklamada; okulun yatırım programına alındığı belirtildi.

Yüksekova'da Yeşildere Mahallesinde bulunan Atatürk İlk ve Ortaokulu 3 yıl boyunca depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kullanılamadı. Okul geçen sene yapılan müracaatlar sonucu yıkıldı. Yeni eğitim –öğretim yılının başlamasıyla birlikte mahalle sakinleri öğrencilerin mağdur olduklarını belirterek yayınladığımız haber ile yetkililere mahallede okulun yeniden inşa edilmesini istemişti. Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü o haberimiz ile ilgili açıklama yaptı.

Önceliğin öğrencileri can güvenliğini olduğu  belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz, deprem kuşağı üzerinde bulunan bir coğrafyada yer almaktadır. Hakkari Eğitim Ailesi olarak önceliğimiz, her sabah kapısını açtığımız eğitim kurumlarımızın güvenliğidir ve hepimizin ortak kaygısı, çocuklarımızı, güvende ve sağlıklı tutabilmektir. MEB İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü tarafından, eğitim binalarımızda yapılan kontroller ve "deprem tahkik raporları"  sonucuna göre deprem olması halinde, risk taşıyabileceği değerlendirilen binaların yıkılması yönünde karar alınmıştır. Bu karar, öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitimlerine devam edebilmesi adına alınmış olup; eğitim- öğretimin aksamaması için tüm tedbirler alınmış ve ücreti Devletimiz tarafından karşılanmak suretiyle öğrencilerimizin en yakın okullarda, taşıma yoluyla eğitime erişimleri sağlanmıştır. Yık-yap kapsamına alınan Yüksekova Yeşildere Mahallesi Atatürk İlk / Ortaokulu binası, yatırım programına alınmış, onaylanmasına müteakip en kısa sürede, daha sağlıklı, güvenli ve modern bir tarzda, yeniden yapımı için tüm çalışmalar başlatılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur"

Unnamed

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.