Hakkâri Parlak Çukurca'daki taciz iddiasını sordu

Hakkâri Parlak Çukurca'daki taciz iddiasını sordu

DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak Çukurca festivali Kıraç konseri sırasında yaşanan taciz iddiası ile ilgili önerge verdi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 27 - 30 Haziran tarihleri asında düzenlenen beşinci Foto Safari ve Doğa Sporları festivali geride kaldı. 

Festivalin son gününde ilçe meydanında ünlü Sanatçı Kıraç konser verdi. Konser alanında birkaç çocuğun taciz edildiği ileri sürülmüştü. 
Söz konusu iddiaları meclis gündemine taşıyan DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yanıtlaması istemi ile meclise soru önergesi verdi. 

Parlak İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti 

*  Kanunlara göre halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü olan güvenlik personelinin çocuk yaşta kişileri taciz etmesiyle ilgili nasıl bir idari ve adli soruşturma yürütmeyi düşünüyorsunuz?

*  Uzman çavuş Y.P. taciz vakası esnasında resmi görevde midir yoksa izin mi kullanmaktadır? Her iki durumda da bir güvenlik personelinin yüksek düzeyde alkol alarak kamuya açık etkinliklere katılmasını ve burada taciz olayına karışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

*  Gözaltına alınmış ve suç işlediğine dair kuvvetli deliller bulunan şahıslara yönelik kolluk kuvvetlerinin destekleyici ve neredeyse suça teşvik anlamına gelebilecek tavırlarına dair bir işlem başlatacak mısınız?

*  Bugüne kadar Hakkari ili sınırlarında kaç Emniyet personel adli suçlara karışmıştır. Bu adli suçların ne kadarı cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki ve cinsel taciz gibi cinsel suçlardır?

* Cinsel suçlara bulaştıkları tespit edilen Emniyet personeline ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır? Kaç tanesinin Bakanlığınızla ilişkisi kesilmiştir? 

* Hakkari Valiliği’nin, kendi sorumluluk alanında olan bir konuyla ilgili açıklama yapmamasının nedeni nedir?

Parlak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e ise şu soruları yönletti

*  Kanunlara göre halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü olan güvenlik personelinin çocuk yaşta kişileri taciz etmesiyle ilgili nasıl bir idari ve adli soruşturma yürütmeyi düşünüyorsunuz?

*  Uzman çavuş Y.P. taciz vakası esnasında resmi görevde midir yoksa izin mi kullanmaktadır? Her iki durumda da personelinizin yüksek düzeyde alkol alarak kamuya açık etkinliklere katılmasını ve burada taciz olayına karışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

*  Y.P ve diğer şüpheli uzman çavuşlar hakkında Bakanlığınız tarafından bir idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa bu soruşturma hangi aşamadadır?

*  Bugüne kadar Hakkari ili sınırlarında kaç askerî personel adli suçlara karışmıştır. Bu adli suçların ne kadarı cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki ve cinsel taciz gibi cinsel suçlardır?

*  Cinsel suçlara bulaştıkları tespit edilen askerî personele ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır? Kaç tanesinin Bakanlığınızla ilişkisi kesilmiştir?

*  Askerî personelin işlediği suçlardan sonra, vatandaşlarda oluşan cezasızlık endişesinin giderilmesi ve suçluların kanunlara göre hak ettikleri cezaları almaları için Bakanlığınız gerekli girişimlerde bulunuyor mu?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.