Hakkari STK Platformundan 1 Mayıs mesajı!

Hakkari STK Platformundan 1 Mayıs mesajı!

Hakkari'de önemli meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin içinde yer aldığı STK platformu Kürtçe Türkçe 1 Mayıs mesajı yayımladı.


Hakkari'de aralarında, Baro, Gazeteciler Cemiyeti, İnsan Hakları Derneği, KESK, DİSK, TMMOB, HESOB, ÖHD, Hakkari Gençlik Engelliler Derneği gibi sivil toplum örgütü ve meslek kuruluşlarının bulunduğu STK platformu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısı ile ortak mesaj yayımladılar. 

Hakkari'deki STK platformu adına paylaşılan Kürtçe Türkçe 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü mesajında şu ifadelere yer verildi: 

"İnsanlık değerlerinin temellerinin atıldığı bu coğrafyada binlerce yıllık emekle örülen barışı, demokrasiyi, halkların ortak yaşam değerlerini 8 Mart ve Newroz ruhuyla savunan kadınların, halkların sesi bugün 1 Mayıs alanlarında emek ve  alın teri mücadelesini veren emekçilerin sesi ile yükselmektedir. Bugün alanlarda emeği ile geçinen, insanca yaşam mücadelesi veren emekçilerin savaşa, sömürüye, talana, baskılara karşı direnişini selamlıyoruz. İşçi ve Emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele gününü kutlarız.

Li vê erdnîgariya ku hîmên nirxên mirovahiyê lê hatine danîn, dengê jin û gelên ku bi rihê 8ê Adarê û Newrozê aştî, demokrasî û nirxên jiyana hevpar a gelan diparêzin, bi keda hezaran salan hatiye avakirin, îro bi dengê kedkarên ku li qadên 1ê Gulanê bi ked û xwêdana xwe têdikoşin bilind dibe.  

Em îro berxwedana kedkarên ku li qadan bi keda xwe debara xwe dikin, bi mirovane têdikoşin, li dijî şer, mêtingerî, talan û zilmê li ber xwe didin, silav dikin. 
 Em 1ê Gulanê Roja Yekîtî, Hevgirtin û Têkoşîna Karker û Kedkaran pîroz dikin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.