Hakkari'de Kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi düzenledi

Hakkari'de Kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi düzenledi

Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele çabalarını desteklemek amacıyla bir eğitim programı gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından düzenlenen eğitim Psikolog Yusuf Duman tarafından verildi.

Kurumun toplantı salonunda gerçekleşen eğitimde, katılımcılara kadına yönelik şiddetin tanımı, türleri ve toplum üzerindeki etkileri hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu. Psikolog Duman, şiddet mağdurlarına nasıl destek olunabileceği ve kurumların bu süreçte nasıl bir rol üstlenmesi gerektiği konularına değindi. Eğitimde, şiddetle mücadelede empati, anlayış ve profesyonellik gibi önemli kavramların altı çizildi. Eğitim programı, interaktif bir formatta gerçekleştirildi. Katılımcılar, çeşitli vaka çalışmaları üzerinden gerçek hayattan örnekler ile durum analizleri yaparak, yaşanan sorunlara pratik çözümler geliştirmeye teşvik edildi. Bu sayede, katılımcıların konuyla ilgili farkındalık seviyelerinin artırılması hedeflendi. Eğitim boyunca, katılımcıların aktif katılımı sağlandı ve grup çalışmaları ile deneyim paylaşımına önem verildi.

Eğitime Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Muhsin Er ve kurum personeli katıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.