Hakkari'nin bu sokağındaki esnaf yola çözüm bekliyor

Hakkari'nin bu sokağındaki esnaf yola çözüm bekliyor

Hakkari, çevre yolunda sürdürülen asfaltlama ve alt yapı çalışmaları devam ederken çevre esnafı ara sokaklar için merdiven talep ediyor.

Hakkari Belediyesinin çevreyolunda bir buçuk kilometresi gidiş bir buçuk kilometresi geliş olmak üzere çift şeritli 3 kilometrelik yolda başlattığı asfaltlama çalışması devam ediyor.

3 hafta önce başlatılan çalışma kapsamında orta refüj taşları kaldırılıyor, kaldırım düzenleme ve yenileme çalışmaları yapılıyor.

Yolun yapımı çevreyolu esnafını sevindirirken ara sokaklarda kalan esnaflar da işyerlerine ve aile sağlık merkezine giden yolda düzenleme yapılmasını bekliyor.

Pehlivan Mahallesi Çevreyolu üzerindeki Rüya Plaza karşısında yer alan ve 1 Nolu Sağlık Ocağı’nın da bulunduğu sokağın esnafları 100 metrelik yolun asfaltlanması yada söz konusu bölgeye merdiven yapılması çağrısında bulundu.

Sokakta bir araya gelen esnaflar adına açıklama yapan Ekin Kafe işletmesi sahibi İsmet Kurt, belediye tarafından çevre yoluna asfalt yapılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ancak ara sokak esnafları ile sağlık merkezine gitmeye çalışan vatandaşların büyük zorluklar ile karşı karşıya kaldığını iddia etti.

Söz konusu sokakta Aile Sağlık Merkezi’nin de bulunduğunu hatırlatan Kurt, “Sokakta eğim çok fazla vatandaşların yaya olarak buradan geçmesi çok zor. Araç geçişi için de çok sıkıntılı bir nokta burası. Yazın arazi araçları çıkabilirken kışın hiç bir araç bu yoldan geçemez. Tek talebimiz bu sokağın da asfaltlanması ve caddenin yan tarafında insanların rahat yürüyebileceği bir merdiven yapılmasıdır. Yetkililerin bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 1 Nolu Aile Sağlık Merkezine tedavi için gitmek isteyen bazı vatandaşlar da eğimin fazla olduğu noktada gidiş gelişlerde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını özelikle de kış aylarında söz konusu bölgeden geçmenin neredeyse imkansız olduğunu dile getiriyor.

Vatandaşlar yolun daha sağlıklı bir hale getirilmesi çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.