Vali Çelik; Hakkari'de İntiharlar azaldı

Vali Çelik; Hakkari'de İntiharlar azaldı

Hakkari valiliğinde düzenlenen asayiş toplantısında konuşan Hakkari valisi Ali Çelik, 2023 yılının ilk 6 ayında ise intihar sayısının 16 olduğu ve geçen yıla oranla intihar olaylarının % 44 oranında azaldığı belirtti.

 


Hakkari valiliğinde düzenlenen Asayiş toplantısına, Vali Ali Çelik; Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve birim amirleri katıldı. Toplantıda 1-29 Haziran tarihleri arasında meydana gelen olayların bir önceki yılın aynı tarihlerine oranla analizini içeren brifingler incelendi.

 Toplantıda 1 Ocak 2024 tarihinden 29 Haziran’a kadar meydana gelen intihar olaylarına ilişkin incelemeler de yapıldı. Yapılan incelemelerde; 2024 yılının ilk 6 ayında il genelinde 9 intihar vakasının meydana geldiği, 2023 yılının ilk 6 ayında ise intihar sayısının 16 olduğu ve geçen yıla oranla intihar olaylarının % 44 oranında azaldığı belirtildi. Vali Çelik, intihar eylem planının tüm paydaşlarıyla birlikte sahadaki çalışmaların artırılarak devam edilmesi gerektiğini söyleyerek kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Toplantına konuşan Hakkari valisi  Çelik, Hakkari'de 1-29 Haziran tarihleri arasında meydana gelen olayların bir önceki yılın aynı dönemine oranla; Hırsızlık suçlarının % 73 oranında azaldığını belirtti.

Çelik konuşmasının devamında; ''Kaçakçılık suçlarının ortaya çıkartılması için yapılan başarılı operasyonların % 221 oranında artmasında ve dönem içerisinde çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 202 şahsın yakalanmasında emeği geçen kolluk görevlilerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.