Sokak hayvanları 6 koyunu telef etti

Sokak hayvanları 6 koyunu telef etti

Yüksekova ilçesinde yaşayan İsmail Engin isimli vatandaşın bahçesine giren köpekler 6 koyununu telef etti.

Aileden alınan bilgilere göre olay sabah saatlerinde Yeni Mahallede bulunan evlerinin bahçesinde meydana geldi. Bahçenin duvarla etrafı kapalı olan Engin ailesinin 6 koyunu içinde otlanıyordu.

Sabah saatlerinde bahçeye dalan köpekler 6 koyunu en ağır darbelerde telef ederek öldürdü. Sabah dışarıya çıkan aile fertleri karşılaştıkları korkunç manzara karşısında şoka uğradılar. Engin ailesi korkunç manzara karşısında hemen mahalle muhtarı Taner Ataş’ı aradılar.

İlk anda ailenin yanına giden Muhtar Ataş incelemelerde bulunarak hemen ekiplere haber vererek gerekli çalışmalar yapılmasını istedi.

İsmail Engin’in yakını Metin Engin, “Yeni mahallede oturuyoruz. Sabah kalktık, amcaoğlum bizi arayarak, ailenin beslediği 6 koyun var köpekler saldırmış dedi. Oda sabah dışarıya çıkarken köpekleri de görmüş burada. Gördüğünüz gibi 6 koyun telef edilmiş durumda ve hepsi bir yerde kalmış. Hemde en işlek mahallede böyle olay oluyor. Allah korusun bize çocuklara da yapılabilirdi. Allah’tan bugün hafta sonu olduğu için kimse erken girmedi. Artık yetkililer buna bir çare bulsunlar” dedi.

Telef Koyun2

Gerekli çalışmaların yapılması için gerekli yerlerle konuştuğunu belirten Mahalle Muhtarı Taner Ataş, “Olay sabah saatlerinde İsmail Engin vatandaşımız beni aradı. Durumun vahiyetini bana bildirdi. Kendisine özel bahçesinde yetiştirdiği 6 koyundan süt alıyordu ailesi için. Ve bahçeye giren köpekler hepsine saldırarak hepsini telef etmiş durumda. Çok üzücü bir durum çünkü en işlek mahallede bu oluyorsa diğer küçük yerler de neler olacak. Bide koyun merkezde beslemek yasak oluyor da, köpekler sürü halinde de gezmesi serbest oluyor, buda üzücü bir durum olduğunu belirtilebilirim. Artık yetkililer bu köpeklere bir çare bulsunlar. Allah korusun yoksa başka kötü şeylerde olabilir. Bizde  yeniden aileye geçmiş olsun diyoruz ve yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.